ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επισκέψεις αλληλεγγύης της Βούλας Πατουλίδου

Βούλα Πατουλίδου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Τηλ: 6946 747814


Θεσσαλονίκη, 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Ακόμη σημαντικότερο θέμα και από τις απαραίτητες υποδομές στις πόλεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες είναι η αλλαγή νοοτροπίας που έχουν αρκετοί στην αντιμετώπιση αυτών των ατόμων». Αυτό τόνισε χτες στην παρέμβασή της η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σε εκδήλωση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση που είχε θέμα την «Προσβασιμότητα των ατόμων με δυσκολίες στη μετακίνηση στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης» η υπ. Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων πως «με την “Αλληλεγγύη” θέτουμε σε προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών καθώς η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων. Ιδιαίτερα όμως των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Εμείς θέλουμε η Κεντρική Μακεδονία, αλλά και η Θεσσαλονίκη μας, να γίνει σύγχρονη, όμως πάνω από όλα πιο ανθρώπινη».  
Στο ίδιο θεματικό πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη της υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στο «Σύλλογο Οικογενειών ΑΜΕΑ Νεάπολης – Συκεών», συνοδευόμενη από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και συνεργάτες της «Αλληλεγγύης». Όπως είπε η ίδια κατά την επίσκεψή της «συναντούμε εδώ ανθρώπους μαχητές της καθημερινής επιβίωσης,  που ζητούν έστω την ελάχιστη υποστήριξη της πολιτείας για να δημιουργηθούν περισσότερες υποδομές για τη διευκόλυνση των οικογενειών με ΑΜΕΑ. Ο καθημερινός τους αγώνας λειτουργεί για όλους μας ως παράδειγμα και δείχνει την πορεία που χαράζει στη ζωή η αξιοπρέπεια».
Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή» η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χτες με τη Διοίκηση και εργαζόμενους στο Θεαγένειο Νοσοκομείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ενώ τόνισε πως «η “Αλληλεγγύη” υποστηρίζει πως το δικαίωμα των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν αποδείξει με έργα πως στηρίζουν τις δομές Υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μαζί και την επόμενη πενταετία».
Επίσης η Βούλα Πατουλίδου επισκέφτηκε τη λαϊκή πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος στην Κάτω Τούμπα και στη συνέχεια παρέστη στον Αρχιερατικό Εσπερινό  και αντάλλαξε ευχές με πλήθος πιστών, ενώ πολλοί της ευχήθηκαν την επόμενη φορά να τους επισκεφτεί ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.