Αφράτα και λαχταριστά, τα συγκεκριμένα muffins είναι μικρούτσικα αλλά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους! Συνοδεύστε τα με σοκολάτα, καφέ ή μια δροσερή λεμονάδα.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- για τα muffins
- 240γρ. ζάχαρη άχνη
- 190γρ. αλεύρι μαλακό
- 4 αβγά
- 70γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ελάχιστο αλάτι
- κανέλα σκόνη, στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
- για τη κρέμα τυριού
- 40γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60ml κρέμα γάλακτος 35%
- 70γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 160γρ. κρέμα τυριού
Διαδικασία
για τα muffins
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Μόλις τα υλικά σας αναμιχθούν καλά, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα. Τοποθετείτε χαρτάκια σε μια φόρμα ειδική για μάφινς με 12 υποδοχές και μοιράζετε εκεί το μίγμα εκτός κι αν έχετε φορμίτσες ατομικές σιλικόνης.
Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
για τη κρέμα τυριού
Βήμα 1
Σε ένα σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού μαζί με μια κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Εάν η κρέμα δεν είναι αρκετά σταθερή, την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσετε να τη δουλέψετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
μοντάρισμα
Βήμα 1
Αφού κρυώσουν τα muffins, τα διακοσμείτε με την κρέμα τυριού, χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής, και τα σερβίρετε.