ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ζεσταίνει τις μηχανές του το 4ο AirSea Show στην Καβάλα

Γραφείο Τύπου Διεύθυνσης
Λάζαρος Θεοδωρακίδης
Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ
K 6944647071


Τρίτη 17 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Με εξαιρετικούς οιωνούς και μια ολόκληρη πόλη να κινείται στους ρυθμούς του αρχίζει σε λιγότερο από τρία 24ωρα στην Καβάλα το επίσημο πρόγραμμα του 4ου AirSea Show, αφού ήδη όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν, αφενός τα υπόλοιπα πληρώματα και αφετέρου το πλήθος των επισκεπτών για το αεροπορικό και ναυτικό πρόγραμμα των επιδείξεων που ξεκινούν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Ήδη από χτες το πρωί άρχισαν δοκιμαστικές πτήσεις τα παγκοσμίου φήμης «Γεράκια της Σαουδικής Αραβίας» που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή της τέταρτης διεθνούς διοργάνωσης, σήμερα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων τα πολλαπλά οφέλη, τόσο για την πόλη, κυρίως λόγω της προβολής, αλλά και την ευρύτερη περιοχή από το μοναδικό, πάγκοσμιο, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός στον τομέα των αεροπορικών και ναυτικών επιδείξεων.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Καβάλας Κωνσταντίνο Σιμιτσή -ο Δήμος τέθηκε επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής- «όλη η πόλη συμμετέχει σ’  αυτή τη μοναδική διοργάνωση που προβάλλει ιδιαίτερα τον τόπο μας. Εξάλλου τα μηνύματα που λαμβάνουμε και πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς καθημερινά, δείχνουν πως η φετινή διοργάνωση εδραιώνει ακόμη περισσότερο το Airsea Show ως ένα θεσμό εντελώς πρωτοποριακό όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και τη βαλκανική ζώνη γενικότερα». Ο κ. Σιμιτσής επισήμανε πως «η Καβάλα μας, λόγω  της ιδιαιτερότητας που έχει καθώς είναι δομημένη αμφιθεατρικά μπροστά στη θάλασσα αποτελεί μια ιδανική «εξέδρα» γαι τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους που θέλουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα». Ο Δήμαρχος Καβάλας εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση, εξήρε την προσφορά και την προσπάθεια του Σμηνάρχου (Ι) ε.α. και Διευθυντή της Διοργάνωσης Παναγιώτη Γεωργιάδη που είχε την ιδέα και την ευθύνη της υλοποίησης, απέδωσε τα εύσημα στους εθελοντές και το μόχθο που καταβάλλουν για το επιτυχές αποτέλεσμα, λέγοντας πως «το Airsea Show χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή όλων μας».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο Διευθυντής του Airsea Show Kavala Σμήναρχος (Ι) ε.α.  Παναγιώτης Γεωργιάδης υποστήριξε πως πρόκειται για «ένα μοναδικής ποιότητας γεγονός και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα αντίστοιχα του εξωτερικού μάλιστα, εδώ ο θεατής το παρακολουθεί εντελώς δωρεάν». Όπως συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης «οι συμμετοχές, η οργάνωση, η συνεργασία όλων των φορέων καθώς και η υποστήριξη τόσο της επίσημης πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίζουμε μια τέτοια προσπάθεια που γίνεται με πολύ κόπο, μεράκι και διπλή αγάπη για την πόλη αλλά την ενίσχυση του «αεροπορικού πολιτισμού». Η υποστήριξη επίσης με πληρώματα από άλλες τέσσερις χώρες, δηλ. τη Γερμανία, τη Σερβία, την Ιταλία και κυρίως από τη Σαουδική Αραβία μας αποκαλύπτει μια σχέση εμπιστοσύνης που δείχνουν προς τη χώρα μας. Άλλωστε, το μοναδικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν μαζί με τα ελληνικά πληρώματα απαιτούν μονάχα την υλοποίηση του συνθήματός μας: «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά». Και επιτρέψτε μου να πω ότι έχει διπλή σημασία, αφενός δηλ. για να δει την επίδειξη κι από την άλλη πιο ελεύθερα να δούμε με ένα πιο αισιόδοξο μάτι τη σκληρή δοκιμασία που περνά ο τόπος λόγω της κρίσης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς υπογράμμισε πως «τρία χρόνια νωρίτερα, εκτός ελαχίστων, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως θα γινόταν τέτοιας ποιότητας, μορφής και αποτελέσματος διοργάνωση όπως έχει καταστεί πλέον το Airsea Show της Καβάλας. Εμείς το πιστέψαμε και σήμερα βλέπουμε τα θετικά αποτέλεσματα της διοργάνωσης που πλέον είναι ένας μοναδικός θεσμός ο οποίος συμβάλλει πολλαπλά στην  ανάπτυξη του τόπου. Εκτιμώ πως αυτό θα πρέπει να συνεχίζει να «πετά» και τα επόμενα χρόνια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Γερομάρκος επισήμανε πως «τέτοιου είδους γεγονότα αναμφισβήτητα αποτέλουν ένα σημαντικό εργαλείο για την προβολή και την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας. Εμείς ως Περιφέρεια υποστήριξαμε την προσπάθεια γιατί πραγματικά αναδεικνύει ένα εξαιρετικό πρόσωπο της πόλης και της περιοχής».

«Σημαντική συμβολή στην ανάδειξη και με έναν άλλον τρόπο της πόλης παρέχει η διοργάνωση», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ» Στέλιος Σχοινάκης και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που «τρέχουν» γι΄αυτό το σκοπό. Η Αρχηγός των εθελοντών του 4ου Airsea Show Kavala Ελένη Κουτρουμπή διευκρίνισε πως «έχουμε συστήσει 19 ομάδες με 100 εθελοντές για να υποστήριξουμε μια εργώδη προσπάθεια. Γι΄ όλους εμάς αποτελεί τιμή το να συνεισφέρουμε με τις όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και μπορούμε να πούμε πως είμαστε πανέτοιμοι».

Δεδομένα

Με 42 συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες, 13 πληρώματα με 460 μέλη υποστήριξης και με εκατοντάδες εθελοντές  «πετάει» το 4ο AirSea Show, με ελεύθερη είσοδο, στην Καβάλα.
«Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» είναι το σύνθημα της φετινής τέταρτης συνεχόμενης, διεθνούς αεροπορικής και ναυτικής διοργάνωσης «4th Kavala AirSea Show 2014», που θα πραγματοποιηθεί στις 20,21 (16:00 - 23:00) και 22 (12:00 – 14.00) Ιουνίου στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο  μοναδικό Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων και Ναυτικών Δράσεων και πολλών παράλληλων εκδηλώσεων. Η διοργάνωση έχει τη Στρατηγική και Επιχειρησιακή Συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και είναι μέλος του European Air Show Council.
Ο Δήμος Καβάλας τέθηκε επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, με μέλη την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Επιμελητήριο, το Σύνδεσμο Ξενοδόχων, το Σωματείο Καφεζυθοπωλών και την Aircraft Owner Pilot Association (AOPA) Hellas.


Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα, ενημερωτικό – φωτογραφικό υλικό και διαπιστεύσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Επικοινωνία:
Παναγιώτης Γεωργιάδης Διευθυντής
Σμήναρχος (Ι) ε.α
Κ 6983502080




Με την παράκληση να δημοσιευτεί ή να μεταδοθεί και να καλυφθούν οι εκδηλώσεις


**** ΛΕΖΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ:

Από αριστερά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Γερομάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής, ο Διευθυντής του Airsea Show Kavala Σμήναρχος (Ι) ε.α.  Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Διεύθυνσης της διοργάνωσης δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ» Στέλιος Σχοινάκης.