ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κρέπες γεμιστές µε γαρίδες και κίτρινα τυριά

crepes-garides-olivemagazinegr
Οι κρέπες είναι ένα πρώτης τάξεως πρώτο αλλά και κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με μια σαλάτα,  ιδιαίτερα αγαπητό για τη νοστιμιά και τις πολλές επιλογές που μας δίνει. Εδώ οι κρέπες γεμίζονται με γαρίδες και τυριά και σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας.
21110602_6526_to menou tou ilia_kepes me garides
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Υλικά

  • για τις κρέπες
  • 2 αβγά
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλυκού µπέικιν πάουντερ
  • 10γρ. βούτυρο για το σαγανάκι
  • για τη γέµιση
  • 20 γαρίδες µεσαίου µεγέθους
  • 1 φλιτζάνι κασέρι ψιλοτριµµένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ παρµεζάνα ψιλοτριµµένη
  • 1 κρεµµύδι µέτριο, τριµµένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ντοµατοπελτέ
  • για τη σάλτσα
  • 1 κρεµµύδι τριµµένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 νεροπότηρα ντοµάτα φρεσκοτριµµένη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού θυµάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Φτιάχνετε τις κρέπες

Βήμα 1

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τις κρέπες στο µπλέντερ και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Αφήνετε το µίγµα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν το χρησιµοποιήσετε το ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Για µεζούρα θα χρησιµοποιήσετε ένα φλιτζανάκι του καφέ. Ζεσταίνετε σε ένα σαγανάκι λίγο βουτυράκι και αδειάζετε µέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ από το µίγµα. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη µία πλευρά, την αναποδογυρίζετε µε µια σπάτουλα να ψηθεί κι από την άλλη. Βγάζετε την κρέπα από το σαγανάκι και φτιάχνετε µία µία τις επόµενες µέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Ετοιµάζετε τη γέµιση

Βήμα 1

Βγάζετε τα κελύφη, τις ουρές και τα κεφάλια από τις γαρίδες. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι µαζί µε τις καθαρισµένες γαρίδες µέχρι να αλλάξουν χρώµα οι γαρίδες και να µυρίσει το κρεµµύδι. Σβήνετε µε το κρασί και ρίχνετε τον ντοµατοπελτέ. Ανακατεύετε και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 2

Αδειάζετε το µίγµα σε ένα µπλέντερ και το χτυπάτε µέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός.

Βήμα 3

Αδειάζετε τον πολτό σε ένα µπολ και προσθέτετε το τριµµένο κασέρι και την παρµεζάνα. Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε το µίγµα να ξεκουραστεί.
Ετοιµάζετε τη σάλτσα

Βήμα 1

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριµµένο κρεµµύδι. Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνετε την τριµµένη ντοµάτα και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, το θυµάρι και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά και την αποσύρετε από τη φωτιά.
Ψήνετε τις κρέπες

Βήμα 1

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Παίρνετε τις κρέπες µία µία, βάζετε στην καθεµία ανάλογο µίγµα γαρίδας-τυριού και τις τυλίγετε σε ρολό. Ύστερα, τις αραδιάζετε σε ταψάκι ανάλογου µεγέθους τη µία δίπλα στην άλλη µε την ένωση από κάτω και τις περιχύνετε µε την κόκκινη σάλτσα. Τις ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου .

Βήμα 2

Σερβίρετε υπολογίζοντας 2 κρέπες στη μερίδα.