ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές

keftedes_kokkinistoi-olivemagazinegr

Ένα φαγητό όλο άρωμα, που μου θυμίζει το χωριό μου και μυρίζει καλοκαίρι, τότε που κόβω τις πιπεριές από το μποστάνι για να τις μαγειρέψω κατευθείαν στο τηγάνι. Για χρόνια τηγάνιζα πρώτα τους κεφτέδες, όπως επιβάλλει η παράδοση. Η οποία δεν έχει και πάντα δίκιο αφού αν τους μαγειρέψεις στη σάλτσα γίνονται μαλακοί σαν αφρός και φυσικά πιο υγιεινοί.
keftedakia piperies psi1
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • για τους κεφτέδες
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τη σάλτσα
  • 3 πιπεριές πράσινες ή κέρατα, σε λωρίδες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα ή 1 συσκευασία κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 ξυλάκι κανέλας μικρό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τους κεφτέδες

Βήμα 1

Μουσκεύετε τη ψίχα του ψωμιού και τη στραγγίζετε.

Βήμα 2

Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
Φτιάχνετε τη σάλτσα

Βήμα 1

Σε φαρδύ τηγάνι, σοτάρετε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Χαμηλώνετε τη φωτιά.
Φτιάχνετε τους κεφτέδες

Βήμα 1

Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε στο τηγάνι με τη σάλτσα, φροντίζοντας να περιχύσετε με τη ντομάτα όσα δεν καλύπτονται. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.
Tip: *Γίνονται και με μοσχαρίσιο κιμά, κιμά από κοτόπουλο ή μίγμα με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά.