ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Τ.Σ Πιερίας της ΚΝΕΈνας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Δεν ξεχνάμε!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ενώ μερικές μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί επίθεση σε αγωνιστές εργάτες, μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τους τραμπούκους-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μαθητές και τους σπουδαστές στους χώρους εκπαίδευσης να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, να οργανώσουν δραστηριότητες ενταγμένες στη προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε σταθερά το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού.
Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει. Το σύστημα πότε τους «αμολάει» και πότε τους «μαζεύει» όπως τώρα, ανάλογα με τα συμφέροντά του. Η εγκληματική-φασιστική δράση όμως δεν «ξεπλένεται», ούτε θα αντιμετωπιστεί από τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής με τους οποίους διαπλέκεται. Ενώ τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν παραμένουν.
Για ποιους έστηναν δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύει ο κόσμος για ένα κομμάτι ψωμί; Για βιομηχάνους. Για ποιους έστηναν εθνικιστικό σωματείο στη Ζώνη του Περάματος για να ρίξουν τα μεροκάματα; Για μεγαλοεργολάβους. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι. Για ποιους ζητούσαν νέα προνόμια μέσα στη Βουλή; Για τους εφοπλιστές που κάνουν μπίζνες σε όλο τον κόσμο ενώ οι οικογένειές μας φτωχαίνουν καθημερινά.

Στον συλλογικά οργανωμένο αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους βρίσκεται η λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.