ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με μεγάλη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων Κατερινιώτων εορτάσθηκε η επέτειος του ΟΧΙ του '40 σήμερα 28 Οκτωβρίου 2014 ...
στην Κατερίνη.







Με μεγάλη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων Κατερινιώτων εορτάσθηκε η επέτειος του ΟΧΙ του '40 σήμερα 28 Οκτωβρίου 2014 στην Κατερίνη.

Στον... 

Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Ζήνωνας Σατραζέμης, καθηγητής – συγγραφέας.
   Στη συνέχεια ετελέσθη τρισάγιο από τον μητροπολίτη Γεώργιο στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας και κατόπιν πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και από εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Ετηρήθη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.

  Mετά τη λήξη της παρέλασης στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

http://lefteria.blogspot.gr/