ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μαγευτική θέα από το πιο ψηλό κτήριο του κόσμου!

Το νέο απόκτημα του 828 μέτρων ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι

Οι επισκέπτες στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ακόμα εμπειρία, που κόβει την ανάσα! Ένα νέο κατάστρωμα παρατήρησης είναι πλέον στη διάθεση τους, σε ύψος 555 μέτρων!

Το νέο απόκτημα του 828 μέτρων ουρανοξύστη Burj Khalifa βρίσκεται στον 148ο όροφο και είναι σύμφωνα με το Γκίνες το ψηλότερο στον κόσμο, προσφέροντας την πιο εντυπωσιακή θέα στο Ντουμπάι.

Για να φτάσουν εκεί οι επισκέπτες θα χρειαστεί να πάρουν τον ανελκυστήρα από το επίπεδο 125, περνώντας από το προηγούμενο παρατηρητήριο του θεαματικού κτηρίου, που προσέλκυσε την περσινή χρονιά 1,9 εκατομμύρια επισκέπτες!

Ανεβαίνοντας στους ορόφους, ανεβαίνει και η τιμή, η οποία κυμαίνεται από 85 ευρώ για προ κράτηση έως 107 ευρώ.

Οι επισκέπτες θα έχουν στη διάθεση τους και μια συσκευή ήχου με ακουστικά για να ανακαλύψουν τη συναρπαστική ιστορία του αρχιτεκτονικού αυτού θαύματος.

Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Ρωσικά και Γερμανικά. Μάλιστα, οι επισκέπτες από 8-12 ετών, έχουν την επιλογή μιας ξεχωριστής ηχητικής ξενάγησης.

Η κατασκευή του Burj Khalifa ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2004 και τώρα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, εστιατόρια και χώρους γραφείων.

Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Skidmore, Owings and Merrill, την ίδια πίσω από τον Willis Tower στο Σικάγο και το νέο One World Trade Center στη Νέα Υόρκη.

Μετά από καθυστερήσεις το κτίριο, το οποίο περιβάλλεται από 27 στρέμματα κήπων, άνοιξε στις 4 Ιανουαρίου 2010.

Δείτε τις φωτογραφίες...