ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σύμπραξη Φιλαρμονικών και Δημοτικών χορωδιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού και Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης





















 
  Πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση των Φιλαρμονικών σχολών και των Δημοτικών Χορωδιών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  και του Δήμου Καλαμαριάς.  Η εκδήλωση ήταν  πρωτοβουλία του μαέστρου  των φιλαρμονικών Ιωάννη Κούκα και στόχευε στη πολιτιστική συνεργασία των δομών πολιτισμού του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού με τα μουσικά σχήματα του Δήμου Καλαμαριάς. Παρουσιάστηκαν έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών με ιδιαίτερη έμφαση στο «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη. Επί σκηνής συνυπήρχαν 120 χορωδοί και 60 μουσικοί εκτελεστές φιλαρμονικών οι οποίοι ενθουσίασαν το πολυπληθές ακροατήριο με την ξεχωριστή απόδοση.
   Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές Αιγινίου, Μακρυγιάλου και Καλαμαριάς  και οι Δημοτικές χορωδίες Fons musicalis (ενηλίκων) Αιγινίου, Μεθώνης και Καλαμαριάς,  διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Σ’ αυτήν παραβρέθηκαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Γκοτσίδης Αρχιερατικός επίτροπος περιφέρειας Αιγινίου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος  Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμαριάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί κάτοικοι του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής.
   Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Β. Νικολοπούλου, η οποία τόνισε την αξία του πολιτισμού και τη σπουδαιότητα ενασχόλησης με την τέχνη όλων των ανθρώπων και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού Δημ. Χλεμές ο οποίος αφού συγχάρηκε όλους τους συντελεστές, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, κατάφερε όχι μόνο να στηρίξει αλλά και να ενδυναμώσει τις δομές πολιτισμού δημιουργώντας  τις προϋποθέσεις για δημιουργική ενασχόληση όλων των δημοτών με τη μουσική και άλλες μορφές τέχνης. 
  Στο τέλος της εκδήλωσης  χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγ. Λαγδάρης, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε την ανάγκη στήριξης  και επένδυσης στα στοιχεία πολιτισμού της περιοχής μας,
  Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών σε όλες τις συμμετέχουσες  μουσικές ομάδες και με δεξίωση.
  Να σημειωθεί τέλος πως ή ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 στο θέατρο Βότση στην Καλαμαριά.