ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου την ταινία "Ο εγωιστής γίγαντας". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρντ
Παίζουν: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ

Ο Αρμπορ και ο Σουίφτι είναι δυο 13χρονα αγόρια που ζουν στο Μπράντφορντ, στο βιομηχανικό βόρειο κομμάτι της Αγγλίας. Τα σπίτια τους είναι διαλυμένα, το σχολείο τους αφιλόξενο και η φιλία τους είναι το μόνο σταθερό σημείο στη ζωή τους. Μαζί θ’ αρχίσουν να μαζεύουν παλιοσίδερα και να τα πουλούν στο μικρομαφιόζο Κίτεν για χαρτζιλίκι. Αυτή η «δουλειά» θα τους ανοίξει πρώτη φορά μια πόρτα στην ελπίδα, αλλά και θα δοκιμάσει τη σχέση τους με τον τραγικότερο τρόπο. 
Η σκηνοθέτης κάνει ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο στη διασταύρωση του σινεμά του Κεν Λόουτς και του σκοτεινού ρομαντικού παραμυθιού, εμπνεόμενη από τον “Εγωιστή γίγαντα“ του Όσκαρ Ουάιλντ.
Οι δύο μικροί πρωταγωνιστές, όχι απλώς ερασιτέχνες, αλλά γέννημα θρέμμα της περιοχής με ζωές παράλληλες μ’ αυτές των ηρώων, είναι κάτι παραπάνω από φυσικά ταλέντα. Οι ερμηνείες τους μαγνητίζουν την προσοχή και προκαλούν τη στοργή.
Η ταινία ακολουθεί περήφανα στα χνάρια της βρετανικής παράδοσης κοινωνικού ρεαλισμού, αποτελώντας την πιο ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη της σεζόν.