ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωσε το Δ.Σ. Κατερίνης για την «Ολυμπιάδα» ο Σ. Χιονίδης – προανήγγειλε συνέντευξη τύπου


Μπορεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Κατερίνης να ήταν το κεντρικό θέμα και η ανοχή της παραχώρησης δημοτικής αίθουσας για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής να έκλεψε, δυστυχώς, την παράσταση. Ωστόσο, υπήρχαν και άλλα θέματα με βαρύτητα συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις του Σαββάτου, ιδίως κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο, όπως αυτό της υπουργικής υπογραφής αλλαγής των ορίων τόσο του καταφυγίου άγριας ζωής, όσο και του σχεδιασμένου βιοκλιματικού οικισμού «Ολυμπιάδα».

Νωρίτερα, ο Σάββας Χιονίδης είχε γνωστοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ να είναι προαιρετική η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη σε κάθε δήμο, με ενισχυμένη πλειοψηφία 2/3. «Ήταν πάγια θέση μας ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι αποτελούν όλοι συμπαραστάτες του δημότη, καθώς και ότι ήδη υπάρχουν πολλές ελεγκτικές αρχές», σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, κάνοντας λόγο για περιπτώσεις όπου παρατηρούνταν τεράστια κωλυσιεργία.

Ενημερώνοντας το σώμα για την υπόθεση της «Ολυμπιάδας», αρχικά έγινε γνωστό ότι οι εξελίξεις θα γίνουν γνωστές και σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει τις επόμενες μέρες. Το προηγούμενο διάστημα, μπήκαν υπογραφές στους περιβαλλοντικούς όρους του οικισμού από τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, που σημαίνει ότι η πολυετής αυτή υπόθεση έχει μπει στο 3 και τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσής της.

«Ήταν προϋπόθεση η τροποποίηση των ορίων του καταφυγίου άγριας ζωής, κάτι το οποίο προσπαθούμε 2 χρόνια και τελικά πείσαμε ότι είναι μείζον. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, το περιβάλλον προστατεύεται, προωθείται ανάπτυξη με σεβασμό», είπε ο κ. Χιονίδης συγχαίροντας τους Ειδικούς Γραμματείας Δασών και ΥΠΕΚΑ, καθώς και τον υπουργό, «για την τόλμη που επέδειξαν να υπογράψουν το αυτονόητο. Προχωρούμε κάτι που ήταν κλινικά νεκρό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι αυτή η επιτυχία προκρίνει την αειφόρο ανάπτυξη, «όπως οφείλουμε να την βλέπουμε όλοι», με τη δημιουργία μιας κηπούπολης με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Σημείωσε τέλος ότι η από εδώ και πέρα πορεία θα ελέγχεται και από το Δ.Σ. της «Ολυμπιάδας». Το τελευταίο σχόλιο ήταν απάντηση στο κενό ενημέρωσης που έθιξε ο Χρήστος Γιαννούλης, κάνοντας λόγο για ιδιοκτήτες οικοπέδων που ζητούν οικονομικό απολογισμό.

Δίνοντας συνέχεια σε αυτό το σχόλιο ο Δήμαρχος σχολίασε ότι δεν ασχολείται με την παραπολιτική ή την μικροπολιτική. «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που δείχνουν τι έγινε. Όχι σε αυτά που χωρίζουν τον Κορινό. Πολλοί προσπάθησαν να με βάλουν στη διαδικασία αυτή. Όλοι ξέρουν ποιος έφταιξε», είπε με νόημα δίνοντας έτσι και ενδιαφέρον στην επερχόμενη συνέντευξη τύπου.

Αναφορά έγινε και στην κλοπή μουσικών οργάνων που έλαβε χώρα στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ύστερα από ερώτηση του Μπάμπη Παπαδόπουλου, που φώτιζε και το γεγονός ότι δυο από τις αίθουσες-κοντέηνερ δεν έχουν πόρτα. Όπως είπε ο δήμαρχος, ο δήμος είχε δημιουργήσει χώρο φύλαξης των οργάνων μετά την προμήθειά τους, με συναγερμό και τα όργανα θα έπρεπε να φυλάσσονται εκεί.

Επιπλέον, ο Νίκος Μακρίδης ρώτησε γιατί δεν λειτουργεί η μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο, για να λάβει την απάντηση ότι έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει μετά τον Ιανουάριο καθώς, «πρέπει να αντέξουμε το οικονομικό κόστος και να μην περικόψουμε από αλλού». Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης ψηφίσματος από μεριάς του Δήμου Κατερίνης κατά της προσπάθειας φίμωσης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, ενώ ορίστηκε και νέο Δ.Σ. στη ΔΕΥΑ Κατερίνης.



Αλέξανδρος Σωματαρίδης
live-in.gr
neapierias.blogspot.com