ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 



Στις σημερινές δύσκολες για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας συνθήκες, κρίνεται αναγκαία η μείωση ή και κατάργηση δημοτικών τελών και άλλων φόρων. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαία αυτή την αναπροσαρμογή ιδίως για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες και μικροκτηνοτρόφους, τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα, η διατήρηση της ήδη υφιστάμενης κατάστασης («μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών») που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή –στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (δ.σ.) στις 7/11/2014- όχι μόνο δεν είναι ρεαλιστική, αλλά είναι συγχρόνως και παραπλανητική. Παρακάμπτεται δηλαδή το γεγονός ότι τα χαράτσια, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, οι εξευτελιστικοί μισθοί και τα μεροκάματα καθιστούν δυσκολότατη έως αδύνατη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δημοτών προς το Δήμο. Σημειώνουμε ότι τα προτεινόμενα τέλη και φόροι υπερψηφίστηκαν όλα και από την παράταξη «Νέα εποχή» (επικεφαλής Ν. Μακρίδης). Το ίδιο με την προηγούμενη παράταξη έπραξε και ο «Άλλος δρόμος» (επικεφαλής Χ. Γιαννούλης) με εξαίρεση μία περίπτωση. Όλοι μαζί συναινετικά εξειδικεύουν στο επίπεδο του Δήμου την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Κατερίνης για τα βασικότερα τέλη και φόρους που υπερψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., τα οποία καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και διατύπωσε γι’ αυτά τις θέσεις της:

α. τέλη καθαριότητας-φωτισμού: Αγωνιζόμαστε για την κατά περίπτωση μείωσή τους. Να αυξηθούν για τράπεζες, μεγάλα σούπερ-μάρκετ, πολυκαταστήματα και γενικά μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

β. τέλη άρδευσης: Θέση μας είναι η μείωσή τους, με κλιμάκωση ανάλογα με το εισόδημα.

γ. τέλος ακίνητης περιουσίας: Να καταργηθεί, με ταυτόχρονη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

δ. φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων: Πρόκειται για προαιρετικό φόρο, για τον οποίο προτείνουμε την αύξησή του στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους και την κατάργησή του για την κατοικία.

ε. δικαίωμα χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων: Θέση μας είναι η δωρεάν παραχώρηση στους μικροκτηνοτρόφους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μπάμπης  Παπαδόπουλος

Σταύρος  Α