ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ



    Οι Αρτινοί με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο ιδιαίτερα συγκινημένοι δεν έπαψαν να συγχαίρουν και να εκφράζουν το θαυμασμό τους στη διοίκηση και στους συντελεστές της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για την άρτια παρουσίαση στην πόλη της Ηπείρου του αφιερώματος για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.

    Ο κ. Ιγνάτιος σιγοτραγούδησε τα παραδοσιακά ακούσματα του ρεπερτορίου της εκδήλωσης αλλά και με θρησκευτική ευλάβεια παρακολουθούσε τις αφηγηματικές αναφορές στα έμμετρα  κείμενα και τον ποιητικό λόγο που απέδιδε με εκστατικό και μοναδικό τρόπο ένας αξιόλογος Εκκλησιαστικός Λειτουργός, ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιωακείμ Οικονομίκος.

    Με γαλήνιο και καθαρό λόγο ο έμπειρος σε τέτοιου είδους πνευματικές εκδηλώσεις Πατέρας Ιωακείμ αφηγήθηκε ποιήματα με θεματολόγιο τα προεπαναστατικά και μετέπειτα χρόνια δεχόμενος στο τέλος της εκδήλωσης -με τον προσήκοντα σεβασμό- τα λόγια πατρικής αγάπης και επιβράβευσης από τον Αρτινό Ιεράρχη και δικαίως άλλωστε.         

     Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ στην αντιφώνησή του επισήμανε το χρέος όλων μας προς την πατρίδα και την υποχρέωση να κρατούμε ζωντανή την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Ζήτησε να βρίσκονται όλοι οι Έλληνες δίπλα και κοντά στα θέματα της Μακεδονίας, γεγονός που καταχειροκροτήθηκε από το Ηπειρωτικό κοινό.

     Στο φινάλε της εκδήλωσης απένειμε στον Μητροπολίτη Άρτας για λογαριασμό της Ε.Π.Μ. Κατερίνης σειρά εκδόσεων από τα επιστημονικά συνέδρια του κορυφαίου πνευματικού φορέα της Πιερίας, την Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

     Είναι βέβαιο με τέτοιους Πιεριείς, ο τόπος μας είναι πλουσιότερος.

                                                                                                                                                                  ΑΝ-ΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.