ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Λήγουν στις 18 Ιανουαριου διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτων

Λήγουν στις 18 Ιανουαρίου τα διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτων 
Λήγουν στις 18 Ιανουαρίου τα διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτων.Στις 18 Ιανουαρίου 2015 λήγει η ισχύς των αδειών οδήγησης ...
μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από την Τροχαία, καθώς εκπνέει η διετής προθεσμία που ορίζει το σχετικό προεδρικό διάταγμα και οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποταθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλιά άδεια.

«Στις 18.1.2015 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

«Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015» σημειώνεται.