ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Άδωνις : Δεν θα είναι καταστροφή η παράταση του Μνημονίου

adonis69Την εκτίμησή του ότι δεν θα είναι καταστροφική μια ολιγόμηνη παράταση του Μνημονίου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Μια ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου δεν θα είναι και εθνική καταστροφή. Ασφαλώς, το………………
………..ιδανικό για τη χώρα θα είναι να πετύχει την τεχνική παράταση ενός μηνός και την ταυτόχρονη έξοδο στις αγορές μέσω της πιστοληπτικής γραμμής. Αυτό είναι το ιδανικό και ευχόμαστε όλοι να το πετύχει η κυβέρνηση. Όμως, δεν είναι και εθνική καταστροφή αν υπάρξει ολιγόμηνη παράταση. Το σημαντικό είναι η μετάβαση από την παλιά στη νέα εποχή να γίνει με ασφάλεια, να κλείσει η συμφωνία και να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα εξόδου μας από το μνημόνιο. Αυτό είναι το μείζον. Η κυβέρνηση έχει να περάσει τον σκόπελο της πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία όντως δυσκολεύει πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η αλήθεια», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει μια προσωπική του άποψη.
Επιπλέον τόνισε ότι τόσο η ελληνική πλευρά, όσο και η τρόικα θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
«Κοινό αμοιβαίο συμφέρον είναι και ημών και των συμμετεχόντων στην τρόικα να κλείσει αυτή η ιστορία και η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία και γι’ αυτούς. Όμως, από την άλλη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η πολιτική αβεβαιότητα, που υπάρχει στη χώρα, προκαλεί και κυρίως το γεγονός ότι φαίνεται πως αν έχουμε εκλογές, είναι πιθανό να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει -έτσι δηλώνει, τουλάχιστον- να ανατρέψει όλους τους νόμους που μας οδήγησαν στα πρωτογενή πλεονάσματα και στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Άρα είναι λογικό να ανησυχούν και να ανεβάζουν τον πήχη, για να καλύψουν τα νώτα τους», είπε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολίασε και την ομιλία του Α. Τσίπρα στη Βουλή κατά την ομιλία για τον προϋπολογισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά, όπως είδατε χθες, ήταν πολύ κακός στην ομιλία του, ο χειρότερος ως ομιλητής Τσίπρας των τελευταίων ετών και αν παρατηρήσατε ήταν και πάρα πολύ νευρικός ως προς την προεδρική εκλογή. Κάποιος που είναι σίγουρος ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος, όπως διαρκώς λέει, δεν θα είχε αυτή τη νευρικότητα. Ο κ. Τσίπρας, όμως, έβγαλε τρομερή νευρικότητα, επιθετικότητα στους βουλευτές, ξαναμίλησε για αποστασίες και προσπάθησε να ταυτίσει μια ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, η οποία από το Σύνταγμα χρειάζεται 151 ψήφους για να εγκριθεί, με μια προεδρική πλειοψηφία που από το Σύνταγμα χρειάζεται τουλάχιστον 180».
Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι το πολιτικό κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει, τονίζοντας ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.
«Το πολιτικό κλίμα στη Βουλή έχει αλλάξει. Και μην έχετε αμφιβολία, αυτό το αλλαγμένο πολιτικό κλίμα είναι που αυξάνει πάρα πολύ τις πιθανότητες εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και αυτό που δημιουργεί και την πολύ μεγάλη νευρικότητα στον κ. Τσίπρα και τους φίλους του», είπε.
madata