ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

madeleines-olivemagazinegr2
Βουτυρένια και μυρωδάτα, μόλις κάνουν παρέα με το τσάι ή τον πρωινό καφέ σας, θα γίνουν σίγουρα αχώριστοι. Για να φτιάξετε αυτά τα κλασσικά κεικάκια θα χρειαστείτε τις ειδικές θήκες για madeleines.

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175γρ. μέλι
  • 165γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. γάλα πλήρες
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 135γρ. βούτυρο 82%
  • αλάτι (ελάχιστο στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και τα αβγά και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να φτιάξετε ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύετε πάλι δυνατά.

Βήμα 4

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε ξανά τη ζύμη καλά και μετά τη μοιράζετε στις φoρμίτσες για madeleines.

Βήμα 5

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)
Tip: Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν το ψήσετε.