Chef Ιωάννα Σταμούλου
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από τη λεμονάτη βινεγκρέτ. Το τρυφερό σπανάκι τους ταιριάζει ιδανικά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- Για τη σαλάτα
- 250γρ. σπανάκι (baby), μόνο τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα καλά
- 1 ροδάκινο με τη φλούδα του, σε λεπτές φέτες
- 50γρ. μπέικον, σε καρεδάκια
- 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
- Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μέλι (ζεσταμένο για να είναι ρευστό)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα αμύγδαλα φιλέ να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει κι αυτό.
Βήμα 3
Απλώνετε τα φύλλα του σπανακιού σε σαλατιέρα και από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τις φέτες των ροδάκινων. Πασπαλίζετε με το τραγανό μπέικον και τα αμύγδαλα.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο multi. Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε και σερβίρετε.