ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των νέων στην Μάνη: Δύο 19χρονοι οι δράστες

dolofonia-mani1-570
Δύο άνδρες ηλικίας 19 ετών συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή Καλαμάτας, κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Σγουρού και του Γιάννη Κομμάτη. 
Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μετά από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Καλαμάτα και αφού ανακρίθηκαν οι ύποπτοι, προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για δύο 19χρονους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι Αλβανικής καταγωγής.
Κατά την διάρκεια της ανάκρισης, οι δύο άνδρες έπεφταν σε αντιφάσεις και οι απαντήσεις που έδιναν στις ερωτήσεις των αστυνομικών δεν ήταν πειστικές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr. Οι αστυνομικοί τους πίεσαν και κάποια στιγμή δεν άντεξαν και ομολόγησαν την διπλή δολοφονία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τελικά οι δράστες ήταν δύο και τους βοήθησαν δύο φίλοι τους να μεταφέρουν τα πτώματα. Παράλληλα ο ένας εκ των δύο που κρατούνται είναι πιθανότατα συνεργός στο έγκλημα και αναζητείται ο 19χρονος δολοφόνος.
Σχετικά με το κίνητρο, πιθανότατα να ήταν οι οικονομικές διαφορές των δραστών οι οποίες σχετίζονται με την διακίνηση απαγορευμένων αναβολικών ουσιών ή ναρκωτικών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο 19χρονοι είχαν παραγγείλει αναβολικές ουσίες και είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ. Η παραγγελία τους αργούσε να έρθει με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά καβγάδες. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν και το δεύτερο θύμα, ο στρατιωτικός Γιάννης Κομμάτης, είχε εμπλοκή στις υποθέσεις που ερευνώνται ή βρήκε το θάνατο επειδή ήταν μαζί με το φίλο του τη λάθος στιγμή.
Οι δύο νεαροί δράστες με τους «φουσκωμένους μύες» συχνάζουν σε γυμναστήρια της περιοχής και οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν μετά από μαρτυρίες των ατόμων του κοντινού περιβάλλοντος του Κωνσταντίνου Σγουρού. Μάλιστα, υπέδειξαν ένα σημείο δέκα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκαν οι δυο σοροί στο δρόμο Καρδαμύλης- Καλαμάτας, όπου είχαν κρύψει το μοτοποδήλατο μάρκας Beverly των θυμάτων.
Πως έγινε το φονικό
Ο 26χρονος Κωνσταντίνος και ο 25χρονος Γιάννης διασκέδαζαν με την παρέα τους στην Καρδάμυλη. Περίπου στις 1:30 τα ξημερώματα ενημέρωσαν τους δικούς τους ότι ξεκινούν με την μηχανή για να πάνε Καλαμάτα. Από εκείνη την στιγμή εξαφανίστηκαν και οι συγγενείς ανησύχησαν.
Με τον φόβο ότι οι δύο νέοι έχουν πέσει θύματα τροχαίου λόγω του κακοτράχαλου δρόμου, οι συγγενείς ενημέρωσαν την Ασφάλεια Καλαμάτας για την εξαφάνιση τους. Αμέσως άρχισαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με δύο άνδρες που έφτασαν από την Ελευσίνα μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο.
Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο πτώματα, βρίσκεται στην περιοχή Γαϊτσές στο δρόμο μετά τον Κάμπο Αβίας. Οι δύο νέοι φέρουν πολλαπλά τραύματα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυροβολήθηκαν εξ επαφής. Περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη θα δώσει η έκθεση του ιατροδικαστή.
Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από αυτούς που είδαν τελευταίοι ζωντανούς τους δυο φίλους και από άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες εις εκ των δύο ήταν επαγγελματίας οπλίτης του Στρατού Ξηράς σε άδεια. Και οι δύοασχολούνταν φανατικά με τη γυμναστική.