ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Παιδικές ιώσεις


sneezing
Τα παιδιά είναι τα συχνότερα θύματα των ιώσεων, καθώς ο οργανισμός τους δεν έχει αναπτύξει ακόμα πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι είναι ευπρόσβλητα σε μεγαλύτερο φάσμα ιών κρυολογήματος. Σύμμαχος των γονιών κατά των παιδικών ιώσεων είναι η ψυχραιμία και η καλή ενημέρωση.
Πότε το παιδί έχει γρίπη:
Συνήθως ένα κρυολόγημα εκδηλώνεται με συνάχι, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και μερικές φορές με χαμηλό πυρετό. Εάν αυτά τα συμπτώματα ταλαιπωρούν το παιδί σας, τότε πρόκειται για μια μορφή λοίμωξης του αναπνευστικού και συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σε μία εβδομάδα. Εάν το παιδί σας ταλαιπωρείται με υψηλό πυρετό, πονοκεφάλους, ρίγη και μυαλγίες, τότε η γρίπη σας χτύπησε την πόρτα.
Συμβουλές:
1. Επίσκεψη στον παιδίατρο
Η νούμερο ένα συμβουλή είναι αυτή που θα σας δώσει ο παιδίατρός σας, είτε πρόκειται για κρυολόγημα, είτε για ίωση.
Όσο απλή κι αν σας ακούγεται μια ίωση, δεν μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας διάγνωση. Μια πνευμονία, για παράδειγμα, ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο.
2. Όχι αλόγιστη κατανάλωση φαρμάκων
Μην επιστρατεύετε αμέσως φάρμακα. Εάν δεν σας έχει δώσει συνταγή ο παιδίατρος, τότε μόνοι σας δεν πρέπει να δίνετε φάρμακα στο παιδί σας. Τα αντιπυρετικά για παράδειγμα επιστρατεύονται εφόσον ο πυρετός ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.
3. Βοήθεια στον πυρετό
Σε περίπτωση που το παιδί σας έχει πυρετό, μπορείτε να το βοηθήσετε επιπλέον με χλιαρά ντους, κομπρέσες και η τακτική λήψη υγρών.
4. Stop στο τσιγάρο
Ειδικά τώρα, που το παιδί σας είναι αντιμέτωπο με μία ίωση, σταματήστε το κάπνισμα μέσα στο σπίτι. Εξάλλου, σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τις τραγικές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος. Παράλληλα είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ατμόσφαιρα από καπνούς τσιγάρων παθαίνουν πολύ συχνά βήχα και ιώσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού, ωτίτιδες και άσθμα.
5. Καλή διατροφή, πολλά υγρά
Φροντίστε για την καλή και σωστή διατροφή του παιδιού σας. Δώστε του πολλά υγρά, όπως χυμούς και σούπες. Επίσης ενισχύστε τον οργανισμό του με βιταμίνες, από φρούτα και λαχανικά.