ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ξεκάθαρα ΜΠΡΟΣΤΑ το ΟΧΙ και με τις τράπεζες κλειστές!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ξεκάθαρα ΜΠΡΟΣΤΑ το ΟΧΙ και με τις τράπεζες κλειστές!

Δεν εκβιάζεται από ξένα και ντόπια συμφέροντα ο ελληνικός λαός: Σύμφωνα με έρευνα της ProRata που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφεται προβάδισμα του «Όχι».

Ακόμη και με τις τράπεζες κλειστές το «όχι» είναι στο 46% με το «ναι» στο 37% . Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί το μεγάλο ΟΧΙ στους δανειστές και τα εν Ελλάδι... εξαπτέρυγα τους. Και όσο το... τεχνητό σοκ του Ντράγκι και του Στουρναρα εξασθενεί τόσο περισσότερο θα ανοίγει η ψαλίδα!
Ένας στους δύο θεωρεί την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα ορθή. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες, γεγονός που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων.
Το 38% των πολιτών χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα, το 7% «ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη», ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% «όχι» και 15% «ναι». Στη ΝΔ το 65% απαντά «ναι» και 22% «όχι», στο Ποτάμι 68% «ναι» και 21% «όχι», στο ΚΚΕ 57% «όχι» και 20% «ναι», στους ΑΝ.ΕΛ. 60% «όχι» και 31% «ναι», στο ΠΑΣΟΚ 65% «ναι» και 21% «όχι» και στη Χρυσή Αυγή 80% «όχι» και 20% «ναι».