ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Δίνουν 1200 ευρώ το μήνα στους υπουργούς για «στεγαστικό επίδομα»! (Χωρίς οικονομικά κριτήρια και προϋποθέσεις)

«Στεγαστικό επίδομα» 1.000-1.200 ευρώ το μήνα στους υπουργούς που μένουν εκτός Αθηνών, ψήφισε η Βουλή κατά την επικύρωση του τρίτου Μνημονίου.
Έτσι χαρακτήρισε ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος την επίμαχη διάταξη που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο επικύρωσης του τρίτου Μνημονίου
Συγκρίνοντας το αντίστοιχο «φοιτητικό στεγαστικό» των 1000 ευρώ το χρόνο είναι να εξοργίζεσαι και να φτάνεις στα άκρα.
Διαβάστε το σχετικό:………..
 «προϋποθέσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα«, για να φρίξετε από την υποκρισία και την αμετροέπεια των πολιτικών που διαχειρίζονται τα οικονομικά μιας
πτωχευμένης χώρας με τους πιο εξαθλιωμένους πολίτες της Ευρώπης.
Δηλαδή ένας φοιτητής που σπουδάζει σε άλλη πόλη από τον τόπο διαμονής του δικαιούται (ένα έχει τις προϋποθέσεις) 1000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 83 ευρώ το μήνα, ενώ αντίθετα ένας καλοπληρωμένος υπουργός ή βουλευτής 1000 το μήνα ή 12000 ευρώ το χρόνο.
Το χαρακτηρισμό «στεγαστικό επίδομα» χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευκόπουλος για την διάταξη-πρόκληση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 25 του νόμου 4336/2015, του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή, με το οποίο επικυρώθηκε το τρίτο Μνημόνιο, και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χορήγηση δαπανών διαμονής και στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα.
«Eίναι μια ρύθμιση απρόσωπη και πάγια για επαρχιώτες υπουργούς στους οποίες χορηγείται ένα στεγαστικό επίδομα λόγω μη βουλευτικής ιδιότητας. Δινόταν και παλιά, το έδινε η Βουλή, αλλά τώρα προβλέπεται να δίνεται με άλλη διαδικασία» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Το άρθρο, μάλιστα, προβλέπει και αναδρομική ισχύ της διάταξης από την 1 Φεβρουαρίου 2015, που αυτό σημαίνει ότι θα εισπράξουν και αναδρομικά 10 μηνών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» η διάταξη αφορά (ουσιαστικά) επιπλέον και  δύο μέλη της κυβέρνησης: 
τον υφυπουργό Εξωτερικών σήμερα και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τότε, Δημήτρη Μάρδα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο οι οποίοι είναι εξωκοινοβουλευτικοί, διότι οι κοινοβουλευτικοί το εισπράττουν ονομαστικά (το ποσόν)και μάλιστα με το παραπάνω, χωρίς παραστατικά και αποδείξεις.
Οι δύο υπουργοί βάσει νόμου δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξόδων τους για τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα ενώ και οι δύο δήλωναν τον Αύγουστο του 2015 ως μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη.
Με τη διάταξη αυτή, όμως, πλέον δικαιούνται τα 1.000-1.200 ευρώ, όσο, δηλαδή, το ύψος του επιδόματος που δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική.
Μετά τα παραπάνω επισκεφτείτε έναν καθρέπτη και πέστε μου τι βλέπετε μέσα!!!
Για τα «Στοχαστικά Γονατογραφήματα»