ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πως διαμορφώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο με το νέο μισθολόγιο

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, με το οποίο οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αύξηση στις αποδοχές τους, καθώς θα ξεπαγώσουν ταυτόχρονα οι ωριμάνσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, με το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.
Στους πίνακες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που ακολουθούν -και δημοσιεύει τοnewsit.gr- η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.
Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας θα είναι και οι πιο κερδισμένοι, ενώ οι υπάλληλοι που …………..
έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα έχουν καμία αύξηση, αντίθετα θα δουν την ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν. Για να μην είναι πραγματικές οι μειώσεις στον μισθό οι εργαζόμενοι αυτοί θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά η οποία σταδιακά θα μειώνεται για μια εξαετία ως το 2021.

.airetos