ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο κ.Σπίρτζής διαφωνεί άλλα υπέγραψε με πολύ πόνο καί τίς αυξήσεις στα εισιτήρια


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΑΚΙ



- Η αυξημένη τιμή στα εισιτήρια θα είναι σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016
- Ο υπουργός, κ. Σπίρτζης απέδωσε την αύξηση στα εισιτήρια στην αύξηση του ΦΠΑ
- Σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών – Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους
- Για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που δόθηκαν στους Γερμανούς δήλωσε πως υπέγραψε με πολύ πόνο

Αύξηση της διάρκειας των εισιτηρίων, από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε 90 λεπτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
O υπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, δήλωσε πως, παράλληλα, με την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από την 1η Ιανουαρίου στα 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα, θα αυξηθεί και η διάρκεια του εισιτηρίου στα 90 λεπτά της ώρας. Απέδωσε την αύξηση όχι στο κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, αλλά στην τιμή του ΦΠΑ και υπογράμμισε ότι θα μείνει σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, αλλά και η παροχή δωρεάν μετακίνησης στους ανέργους.

«Τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του. Μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι, ενώ ανεβαίνει, λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο, πριν μειωθεί, όταν μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
"Υπέγραψα με πολύ πόνο".

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, ο υπουργός εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία του για τον τροπο παραχώρησης των αεροδρομίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω και διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι, όμως, μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα... Υπέγραψα όχι με βαριά καρδιά, αλλά με πολύ πόνο".
Μίλησε για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι «κατορθώσαμε το τελευταίο διάστημα και διορθώσαμε πάρα πολλά από αυτά που υπήρχαν, στις έτοιμες συμβάσεις που βρήκαμε. Όχι όλα, αλλά κάποια πολύ σημαντικά. Κλείσαμε θέματα που είχαν να κάνουν με τους εργαζόμενους που εργάζονται στα αεροδρόμια και, επομένως, προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης".
Τέλος, πρόσθεσε ότι, αν παρέμεναν οι συμβάσεις, ως είχαν, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το τίμημα του 1 δισ. 250 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρει η χώρα θα ήταν πολύ μικρότερο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ