ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Τ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 27.2.2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας φιλοξενήθηκε στο γραφείο του διοικητή Τροχαίας Κατερίνης κο. Δημήτριο Τσαουσίδη, για μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων εφ ‘όλη της ύλης, αναφορικά με την μετακίνηση και την ασφάλεια στους αστικούς και περιφερειακούς δρόμους της πόλης.
Από πλευράς του κου. Τσαουσίδη, έγινε αναφορά στο έργο της Τροχαίας την περίοδο αυτή, παρά τη μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στο σώμα, και στις προτεραιότητες που θέτει για αυστηρή αστυνόμευση σε οδηγούς όλων των οχημάτων. Μάλιστα πραγματοποίησε σκληρή κριτική στην άναρχη οδήγηση των ποδηλατών (αντίθετη πορεία σε μονόδρομο, πορεία επί του πεζόδρομου, νυχτερινή πορεία χωρίς φώτα ή σκούρο ρουχισμό, κατανάλωση αλκοόλ), με την οποία συμφώνησαν ομόφωνα τα μέλη του συμβουλίου και ζήτησαν να πραγματοποιείται διαρκής και ισότιμη αστυνόμευση στην πόλη από την Τροχαία, ειδικά προς τους ποδηλάτες.
Στη συζήτηση δε θα μπορούσε να παραλειφθεί το θέμα του παράδρομου προς Παραλία, ο οποίος πρόσφατα διαχωρίστηκε με προστατευτικές μπάρες από τον κεντρικό δρόμο, ωστόσο παραμένει πολύ επικίνδυνος. Οι συχνοί έλεγχοι της Τροχαίας στο δρόμο αυτό καταδεικνύουν τη μεγάλη επικινδυνότητά του, γι’ αυτό εξάλλου και επανειλημμένως από το 2008 κάνει σχετικές γνωμοδοτήσεις προς τις αρχές.
Η Τροχαία συνεχάρη το πολύτιμο έργο του συλλόγου, ιδιαίτερα δε αυτό της Ποδηλατικής Παιδείας, το οποίο συνεχίζεται να πραγματοποιείται τακτικά στα σχολεία της Πιερίας και ανεπιφύλακτα θα παραμείνει αρωγός στις δράσεις του συλλόγου, όπως μέχρι τώρα έχει πράξει άλλωστε, υποστηρίζοντάς μας με κάθε μέσο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κο. Τσαουσίδη για την εποικοδομητική συζήτηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας