ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Αλέξης μπήκε συνειδητά στο λάκκο των Λεόντων, η αντιπολίτευση βράζει στο ζουμί της…

Από Μιχάλη Ιγνατίου


Η φωτογραφία αρχείου ομιλεί από μόνη της... Μία γυναίκα περπατάει έξω από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ 
Η φωτογραφία αρχείου ομιλεί από μόνη της... Μία γυναίκα περπατάει έξω από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τα δίκια του γκρινιάζοντας με την αντιπολίτευση. Και θα είχε απόλυτα δίκιο εάν δεν είχε κάνει και ο ίδιος, τα ίδια προηγουμένως.
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διερωτάται και το κάνει και δημοσίως με τα επανωτά non paper, οπως τον παλιό καλό καιρό της εποχής των «θριάμβων» της διαπραγμάτευσης που οδήγησαν στην συντριβή του Γ΄ Μνημονιου, ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάει η...
αντιπολίτευση, η οποία πριν έξι μήνες τον κατηγορούσε ότι δεν κάνει τίποτα και τώρα τον πολεμά επειδή τα κάνει όλα γρήγορα.
Με τα μάτια του πρωθυπουργού είναι εντελώς παράλογο να του κάνουν κριτική για το Μνημόνιο του, εκείνοι που μας έφεραν δυο Μνημόνια πριν από αυτό.
Έχει τα δίκια του ο κ. Τσίπρας καθώς ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε το ΠΟΤΑΜΙ, ούτε ο Λεβέντης προήλθαν από παρθενογένεση. Όλοι γνωριζόμαστε και όλοι ξέρουμε τι έχει επιτύχει και τι έχει διαπράξει ο καθένας στην πορεια του.
Αυτό που παρακάμπτει ο κ. Τσίπρας είναι ότι, οπως γνωρίζουμε τους άλλους, έτσι γνωρίζουμε πια καλά και τον ίδιο και το μείγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Και ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, για το …καλό μας έφεραν το ΔΝΤ και το Μνημόνιο… Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος έφερε ο κ. Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζελος το άλλο Μνημόνιο… Ετσι και ο Αλέξης Τσιπρας με την στήριξη του Πάνου Καμμένου δεν κάνει φυσικά την Αριστερή στροφή στην Ευρώπη, αλλά μας περνάει από τον στίφτη του Τρίτου Μνημονίου, με την ελπίδα ότι πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το σοκ, θα βρεθούμε στις λεωφόρους της ανάπτυξης και της ευημερίας, και έτσι θα εξασφαλίσουν και την δική τους ευημερία και μακροημέρευση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και οι άλλοι με τα ίδια μυαλά, φωνάζουν νομίζοντας ότι δυσκολεύοντας την ζωή του Τσιπρα, κερδίζουν πόντους. ΛΑΘΟΣ…
Και το λάθος είναι για όλους. Για μια ακόμη φορά όλοι κάνουμε το λάθος.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συνεχίσουν να υφίστανται τις συνέπειες επιλογών που έκαναν, αλλά κυρίως εκείνων που δεν έκαναν στις δύσκολες στιγμές. Οι μικρότεροι, οπως το ΠΟΤΑΜΙ και ο Λεβέντης, απλώς θα πληρώνουν το ότι μια πάνε στην πρύμνη, μια στην πλώρη της βάρκας νομίζοντας ότι είναι αυτοί που την βοηθούν να επιπλέει.
Και ο κ. Τσίπρας και ο εταίρος του Πάνος Καμμενος θα πληρώνουν όχι μόνο τις συνέπειες του δικού τους Μνημονίου, αλλά την εξαπάτηση της κοινής γνώμης. Και το τίμημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Γιατί όταν σε εξαπατούν μια, δυο, τρεις φορές τότε η οργή είναι μεγαλύτερη.
Ο λάκκος των Λεόντων στον οποίο συνειδητά μπήκε ο κ. Τσίπρας καθώς πάνω απ’ όλα μετρά η εξουσία, αναδεικνύεται σε παγίδα και για την αντιπολίτευση. Που κινδυνεύει να ξεχάσει ποια είναι, από πού έρχεται και που πρέπει να πάει.
Στην Ελλάδα ουδείς πλέον αναμάρτητος. Και ο πρώτος που θα βγει από αυτή την παγίδα, χωρίς να δηλώνει …αντιμνημονιακος ενώ εφαρμόζει ή έχει εφαρμόσει τα πιο σκληρά Μνημόνια είναι αυτός που θα κερδίσει. Και μαζί με αυτόν θα κερδίσει και η Ελλάδα.
Γιατί τώρα πια δεν μετρά η ταμπέλα του Αντιμνημονιακου, του Αριστερού ή του Δεξιού. Έχουν όλοι ισοπεδωθεί από τον οδοστρωτήρα της χρεωκοπίας της χώρας. Ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας… Απλώς είναι η ευκαιρία να προχωρήσουμε όλοι μπροστά. Γνωρίζοντας το αμαρτωλό παρελθόν μας, γνωρίζοντας τα βαρίδια που μας τραβούν στον βυθό….
Χαράσσοντας την πορεια μπροστά. Χωρίς να υποκρινόμαστε ότι ήρθαμε από το διάστημα. Και αυτό ισχύει τόσο για τους ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, οσο και για τους απέναντι….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.