ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Αυτός ο "αριστερός" είχε πάρει από καιρό διαζύγιο με τις "ιδεοληψίες"! ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ με ξένους στη Χαλκιδική! Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ του Στέργιου Πιτσιόρλα που εξηγεί πολλά για την "αγάπη" του (από το ΤΑΙΠΕΔ) στα ιδιωτικά κεφάλαια... Να τον χαίρεται η "αριστερά" της Μέρκελ και... καλοφάγωτα, πληρώνει ο μαλάκας Έλληνας!

Μέσω "PRESS-GR"
Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Αίσθηση προκάλεσαν και πολλά σχόλια οι δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα στα "Νέα" κατά του "κρατισμού" και υπέρ της μετάλλαξης της Αριστεράς στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Μια πρόχειρη αναζήτηση, μας οδηγεί σε ενδιαφέροντα ευρήματα για τη διαδρομή του κ. Πιτσιόρλα που εξηγεί και...πολλές απορίες. 

Κατ' αρχάς, στην επίσημη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ διαβάζουμε το βιογραφικό του Προέδρου του:

Στέργιος Πιτσιόρλας, Πρόεδρος
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει πλήθος δημοσιεύσεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, πολιτικού συστήματος και θεσμών καθώς και κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων. Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Στη συνέχεια, βρίσκουμε ένα διαφωτιστικό κείμενο από τηνΚατερίνα Γκαράνη που έχει δημοσιευτεί πριν από μερικούς μήνες, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας του ΤΑΙΠΕΔ από τον κ. Πιτσιόρλα. Ιδού: 

Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας μετά από μία μεγάλη κομματική σταδιοδρομία στην "Αριστερά" βρήκε το λιμάνι του στις ξενοδοχειακές επενδύσεις. Το όνομά του ακουγόταν δίπλα από αυτό του Λεωνίδα Κύρκου επί ΚΚΕ εσωτερικού,της ανανεωτικής αριστεράς του Γιάννη Μπανιά, ακούστηκε ηχηρά στον ΣΥΝ επί Νίκου Κωνσταντόπουλου και σήμερα έχουμε την χαρά να το ακούσουμε ξανά επί του Συριζαίου πρωθυπουργού Τσίπρα για την μεγάλη τιμή που του γίνεται να καθίσει στον θρόνο του ΤΑΙΠΕΔ μετά από λαϊκούς αγώνες και πάλη με το κατεστημένο και το κεφάλαιο για την εκπλήρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η αριστεροπατριωτική κυβέρνηση τον θυμήθηκε διότι κατάφερε να πραγματοποιήσει την επένδυση εκατομμυρίων δυτικοευρωπαϊκών και ρωσικών συμφερόντων στο Κάνιστρο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής παρά την σκληρή γραφειοκρατία και τους νόμους της τριτοκοσμικής Ελλάδας. Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων ο κύριος Πιτσιόρλας διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τα εκατομμύρια των ξένων επενδυτών φτιάχνοντας ένα πολυτελέστατο συγκρότημα 640 κλινών, με spa "ουάου" και ιδιωτική μαρίνα για 90 σκάφη για τους πλούσιους τουρίστες που θα λυπηθούν την καημένη Ελλάδα και θα αφήσουν τον οβολό τους για μια μερίδα τζατζίκι.
Αυτό αφορά την πρώτη εταιρεία, τη Med Sea Health, για την οποία ο υποψήφιος για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε πάντα με νόμιμες διαδικασίες και με όλες τις νομότυπες πολεοδομικές μελέτες να την κάνει ένα ισχυρό χαρτί για τη "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας με ουσιαστικό τίτλο: "Οι Έλληνες είναι τα καλύτερα γκαρσόνια και πλύστρες του κόσμου".

Το ελληνικό χωριό "Mare Village"
Ο κύριος Πιτσιόρλας ως ικανότατος διαχειριστής των ξένων κεφαλαίων κατάφερε να φτιάξει και ένα ιδιωτικό χωριό 200 στρεμμάτων, που αποτελείται από 150 σπίτια στα οποία θα μπορούν να ζουν 400 πλούσιοι τουρίστες, στην Ελλάδα μεν, σε ιδιωτικό χωριό ξένων, δε. Το χωριό έχει το ελληνικότατο όνομα "Mare Village" και ο πρώτος προϋπολογισμός για την ολοκλήρωσή του φθάνει μόλις τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Σίγουρος για την άδεια που θα έπαιρνε η Επιχείρηση Χωριό Πολυτελείας για τις πολεοδομικές παρεμβάσεις του στο Κάνιστρο της Χαλκιδικής, ο κύριος Πιτσιόρλας δήλωσε πριν 2 μήνες στο περιοδικό Voria.gr εξής: "Το Mare Village έχει πλέον εξασφαλίσει την προ έγκριση της μελέτης ιδιωτικής πολεοδόμησης, διαδικασία που αναμένουμε να ολοκληρωθεί άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου. Το ΥΠΕΚΑ έχει σε τούτη τη φάση εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και στη συνέχεια, πριν αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να εγκριθεί σειρά σχεδίων και μελετών».

Σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα ότι είναι αντίθετος στoν all exlusive τουρισμό που δεν δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τοπικός τουρισμός της χώρας, ο παλιός σύντροφός του, κύριος Πιτσιόρλας, κατάφερε να φτιάξει και να παραδώσει για την σεζόν του 2016 ένα all exlusive ξενοδοχείο και ένα αυτόνομο χωριό, αφού εκτός από όλα τις παροχές του κλειστού κλαμπ, στο ελληνικό χωριό Mare Village θα υπάρχουν καταστήματα για τους κατοίκους-τουρίστες του, τα οποία θα ανήκουν στην ξένη εταιρεία.

Αναπτυξιακό έργο; Πάρε μια επιδότηση!
Βέβαια, πρόεδρος των Med Sea Health και Mare Village δεν κατάφερε μόνο να πείσει (έδωσε πραγματικό αγώνα) τους ξένους επενδυτές να μην αποχωρήσουν και να σώσουν τον τουρισμό της Ελλάδας, αλλά έκανε και το απίστευτο επίτευγμα: Να επιχορηγηθεί με 10 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώτα 41 εκατομμύρια προϋπολογισμού του έργου και να πάρει επιχορήγηση για τη ιδιωτική μαρίνα σκαφών 2,5 εκατ. με προϋπολογισμό τα 6,5 εκατ ευρώ. Πήρε δηλαδή επιχορήγηση σχεδόν το 1/4 του προϋπολογισμού της επένδυσης αφού ενέταξε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο.
Μετά από μία δύσκολη κατάσταση για να επιτευχθεί αυτός ο νέος Παρθενώνας στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής ο κύριος Πιτσιόρλας τα κατάφερε. Ήταν βέβαια σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε διότι είχε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία" στις 23 Μαρτίου του 2013 κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ πουλούσε δημόσια γη μπιρ παρά, τόνιζε την βούληση της κυβέρνησης για τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα: "Υπάρχει πολιτική βούληση για τις επενδύσεις. Την έχω δει. Συχνά όμως συνοδεύεται από άγνοια των διαδικασιών και έτσι καθίσταται αναποτελεσματική. Το να ψηφίζουμε σωρηδόν νόμους που δεν επιλύουν τα προβλήματα δεν έχει νόημα". Και αυτό το είπε διότι επί 7 χρόνια σκόνταφτε η επένδυση σε νόμους, ειδικά χωροταξικούς και πολεοδομικούς που καθυστερούσαν αδίκως το τεράστιο αυτό έργο εθνικής σημασίας!

Το ΤΑΙΠΕΔ μάς φέρνει πιο κοντά
Το 2004 ο κύριος Αστέριος Πιτσιόρλας ήταν το δεξί χέρι του προέδρου του Συνασπισμού, κ.Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τις σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ δίνοντας υποσχέσεις για πολιτικά ανταλλάγματα για τις τότε επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2006, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να υποστήριζε τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κύριος Πιτσιόρλας εξήρε τον Γιώργο Παπανδρέου (αν και ο Σημίτης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) διότι η στάση του μετέπειτα Μνημονιακού πρωθυπουργού, το 2004 ήταν σοβαρή και συνεπής. Δήλωνε πριν 11 χρόνια ο κύριος Πιτσιόρλας :"Η μεγάλη επίθεση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα ο κ. Κωνσταντόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως πραγματικό αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου".
Και πώς τα φέρνει η ζωή, εντελώς τυχαία και αναπάντεχα ο ΚΚΕεσωτ- Συνασπιστής -Συριζαίος, κ. Αστέριος Πιτσιόρλας, να προεδρεύει στην επιχείρηση ΤΑΙΠΕΔ που έστησε ο Πασόκος, κ. Γεώργιος Παπανδρέου!

Διαβάζουμε επίσης (εδώ) ότι "στο Διοικητικό Συμβούλιο της Med Sea Health A.E. (που ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ, ολοσχερώς καταβληθέν σε μετρητά, και της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο διαιρείται σε 10.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ η κάθε μία), μετέχουν και οι Ρώσοι υπήκοοι Σεργκέι Τζισόβ και Βαλέρι Ραγότης, προσωρινοί κάτοικοι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Κι ακόμη, διαβάζουμε (εδώ) ότι όντως την 1 Φεβρουαρίου 2015 (αμέσως μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ) με δύο αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με υπουργό τον Γ. Σταθάκη, χορηγήθηκαν προκαταβολές βάσει εγγυητικών έναντι των επιχορηγήσεων σε δύο εταιρείες που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο για ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Χαλκιδική και στη Σαντορίνη.
 Η πρώτη χορήγηση δόθηκε στην εταιρεία «MED SEA HEALTH ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της με το κίνητρο της επιχορήγησης ποσού 10.000.000 ευρώ, δηλαδή ποσοστού 24,50% που αφορά στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων δυναμικότητας 279 δωματίων - 640 κλινών, συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 40.815.500 ευρώ στη Χαλκιδική. Με την απόφαση εγκρίνεται η καταβολή ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ ως προκαταβολή βάσει εγγυητικής επιστολής έναντι του υπολοίπου της προβλεπόμενης επιχορήγησης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.