ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επίσημο το ενδιαφέρον των Γερμανών για Πανσερραικο - Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι τους! (Αρένα press )




Η «Αρενα Press » ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ


Παναγιωτίδης- Μυστακίδης

στο «fund» για Πανσερραϊκό

Στο… φως έφερε  η «Αρενα Press», με «διευθύνσεις και ονόματα», την ταυτότητα των Ελλήνων εκπροσώπων της γερμανικής κίνησης για τη διοικητική εμπλοκή στον Πανσερραϊκό. Αυτοί είναι ο Κιλκισιώτης Γρηγόρης Παναγιωτίδης (μόνιμος κάτοικος Βερολίνου), ατζέντης παικτών και πρώην προπονητής ακαδημιών και ο Κατερινιώτης Γιάννης Μυστακίδης (θείος του… συνονόματού του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ).

Πέφτουν οι… μάσκες για την ταυτότητα του γερμανικού «fund», του χρηματοοικονομικού οργανισμού «Hanseatisches Fussball Kontor», που επενδύει σε ευρωπαϊκές ομάδες, με επικεφαλής τον Kai Volker Langhirichs. Ο τελευταίος βρέθηκε τρεις φορές στις Σέρρες, για δια ζώσης επαφές με τον Παναγιώτη Χαλκίδη (όπως επιβεβαίωσε στην «Α» ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού), αλλά πρόσωπα-κλειδιά στην ιστορία δείχνουν οι Γρηγόρης Παναγιωτίδης και Γιάννης Μυστακίδης, οι οποίοι μέσα στην άνοιξη και αν «περπατήσει» το «deal» είναι αρκετά πιθανό να πάρουν και σημαντικά πόστα στα «λιοντάρια» (οργανωτικά, ως τιμ μάνατζερ). Ο Παναγιωτίδης διαμένει τα τελευταία 35 χρόνια στο Βερολίνο, κατάγεται από τη Γουμένισσα Κιλκίς και έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες Παίονες Αξιούπολης, ενώ είναι ατζέντης ποδοσφαιριστών (στην εταιρεία «sportseleven»). Από την πλευρά του, ο Μυστακίδης (θείος του νεαρού μεσοεπιθετικού Γιάννη, του ΠΑΟΚ), Chief Scout Greece για λογαριασμό γερμανικών εταιριών , έχει διατελέσει προπονητής στις μεικτές Πιερίας, την Κ20 του Αιγινιακού και για αρκετα χρόνια ήταν τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία του Ολυμπιακού στην Πιερία. Ως παίκτης, αγωνίστηκε σε ΕΑΡ, Εορδαϊκό, Αιγινιακό, ενώ είναι καθηγητής και διδάσκει στο τμήμα προπονητικής στα ΙΕΚ Σίνδου.
«ΠΑΓΩΜΕΝΟ, ΓΙΑΤΙ…»
Με δηλώσεις στην «Α», ο Γρηγόρης Παναγιωτίδης τονίζει: «Το θέμα είναι προχωρημένο, μάλιστα στην τρίτη συνάντηση οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Ωστόσο, εδώ και ένα μήνα περίπου «παγώνει» το ζήτημα, αφού περιμένουμε την εκκαθάριση. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε… αμαρτίες παλιών διοικήσεων. Κλειδί φυσικά είναι και η κατηγορία συμμετοχής, πρέπει να σωθεί η ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο για παράδειγμα δεν είχαμε ανάμειξη στην Σαμπαντέλ, έπεσε από τη Β΄ στη Γ΄ Ισπανίας. Υπάρχει μια προσωρινή διστακτικότητα, είναι μεγάλη επένδυση, λογικά σύντομα θα υπάρξει η τελική… αναθέρμανση, με ραντεβού τον Μάρτιο. Σκοπός δεν είναι να φύγει η υπάρχουσα διοίκηση, αλλά να βρεθεί ψηλότερα αυτή η ομάδα».
ΘΕΛΕΙ ΤΟ 75%
Το συγκεκριμένο γερμανικό «fund», με έδρα κοντά στο Ροστόκ, επιθυμεί την αγορά του 75% του μετοχικού πακέτου του Πανσερραϊκού, δηλαδή να γίνουν νέοι μεγαλομέτοχοι και γενικό «κουμάντο». Πάντως, είναι πολύ πιθανό, αν υπάρξει συμφωνία, να παραμείνουν στη διοίκηση στελέχη όπως οι Παναγιώτης Χαλκίδης και Γιώργος Κουρτίδης. Αυτός ο οργανισμός ήθελε το προηγούμενο διάστημα και πριν την έλευση Κάμπος, να «φέρει» στον Πανσερραϊκό τον Γιώτη Σταματόπουλο (Γερμανοαναθρεμμένος και πρώην βοηθός στον ΠΑΟΚ) και γενικά να κάνει τις επιλογές παικτών, ενώ είναι πιθανό να προστεθεί ένας Γερμανός στο νέο διοικητικό σχήμα. 
 «Δίχτυα» σε Τρίπολη
και όλη την Ευρώπη
Η γερμανική εταιρεία που επιδιώκει να επενδύσει στον Πανσερραϊκό, με εκπροσώπους τους Γρηγόρη Παναγιωτίδη και Γιάννη Μυστακίδη, συνεργάζεται μεταξύ άλλων με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και ομάδες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, όπως η λετονική Σπάρτακ Ζούρνελα, η σλοβένικη Ντομζάλε, οι τσέχικες, Τέπλιτσε και Σλόβαν Λίμπερετς και η αυστριακή, Αούστρια Κλάγκενφουρτ. Όπως εξηγούν οι δυο Έλληνες εκπρόσωποι, σε άλλες ομάδες είναι «αφεντικά» και σε άλλες (όπως οι Αρκάδες) διατηρούν απλώς δικαιώματα παικτών του ρόστερ. Το… δίκτυο θα επεκταθεί σε Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ρωσία, Σουηδία, Δανία και Κύπρο, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν στελέχη του «fund» χτύπησαν την πόρτα και άλλων ελληνικών ομάδων, όπως Λάρισα, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Αγροτικός Αστέρας και Λαμία!
ΚΑΙ «PLAN B»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν προχωρήσει η συνεργασία με την εταιρεία «Hanseatisches Fussball Kontor», οι Παναγιωτίδης- Μυστακίδης έχουν έτοιμη εναλλακτική πρόταση, από άλλο οργανισμό, κινούμενο σε παρόμοιο μοτίβο!