ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Προχωράει ΚΑΝΟΝΙΚΑ η αναδιάρθρωση!

Δίχως να προκύψει ανατροπή ή αλλαγή των δεδομένων ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη  με την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την αναδιάρθρωση.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού παρά την εισήγηση της ΕΕΠ/ΕΠΟ να γίνει η αναδιάρθρωση αλλά από το 2020/21 και να παραμείνουν οι ομάδες στη Super League 16 για την προσεχή σεζόν, δεν έκανε πίσω.
Ο Βασιλειάδης επέμεινε στο αρχικό πλάνο τονίζοντας ξανά ότι σε διαφορετική περίπτωση οι ΠΑΕ θα χάσουν την οικονομική συμφωνία που τους προσφέρει το εγγυημένο deal με την ΕΡΤ.
Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου η Super League θα έχει 14 ομάδες, ενώ θα ιδρυθεί και η Super League 2 που πιθανότατα θα έχει 12 ομάδες.
Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική δεν μπήκε ουδέποτε ως θέμα συζήτησης στο τραπέζι και οι εξελίξεις λογικά θα τρέξουν στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Το πλάνο λέει πάντως ότι η Γ’ Εθνική θα γίνει τέταρτη τη τάξει κατηγορία με τρίτη την Football League αποτελούμενη από 14 ομάδες.
Επί της ουσίας για τη νέα σεζόν: Από την Football League ανεβαίνει απευθείας ο Βόλος που εξασφάλισε ήδη την άνοδο, υποβιβάζονται τρεις  (14ος, 15ος και 16ος) από την Super League και ο 13ος από τέλος θα δώσει μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον δεύτερο της Football League.
Στη σημερινή συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και τον αντιπρόεδρο της Super League, Χρήστο Δάρα. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Football League κ. Λεουτσάκος, καθώς και οι κ.κ. Δημητρίου, Βακάλης και Βρακάς από την ΕΠΟ.