ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ





Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019, πολυμελής αντιπροσωπεία της πόλης Γιαγκοντίνα της Σερβίας, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διεύρυνσης συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα, Πρόεδρο του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», Βουλευτή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιαγκοντίνα, για την πρωτοβουλία της συνάντησης και χαιρετίζοντας την αντιπροσωπεία έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας και αναφέρθηκε στις προοπτικές ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι κράτη με ισχυρές επιχειρήσεις είναι ισχυρά κράτη. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για την κατάργηση της βίζας για τη Σερβία.

Ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μεταξύ άλλων είπε τα εξής : «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη στο τουριστικό τομέα χιλιάδες Σέρβοι επιλέγουν τις ακτές της Πιερίας για τις διακοπές τους». Κλείνοντας  τους κάλεσε να επισκεφθούν αλλά και να συμμετέχουν με περίπτερα στη 10η ΕΒΕΠ-ΚΜ που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2019.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα ανέφερε ότι η επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης  1000 ατόμων από την Γιαγκοντίνα της Σερβίας μεταξύ των οποίων είναι επιχειρηματίες, πολιτικοί, καθηγητές, φοιτητές και θα βρίσκονται έως την 1η Ιούνιου στην Παραλία Κατερίνης, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο περιοχών και την καλύτερη εμπορική συνεργασία με εισαγωγές και εξαγωγές διαφόρων προϊόντων, τονίζοντας ότι η Γιαγκοντίνα είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Σερβίας σε οικονομικό επίπεδο. Αναφερόμενος στον τουριστικό τομέα είπε ότι πολλοί Σέρβοι επενδύουν σε αυτόν το τομέα στην Πιερία και προβλέπει ότι φέτος θα επισκεφτούν την Πιερία πλούσιοι Σέρβοι.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης  Πεΐδης, η Οικονομική Επόπτης κα. Χάιδω Παπαχατζή, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεις κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης, οι Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου  κα. Βίνα Φλογέρα, κα. Μαρία Δέλιου και κ. Χρήστος Νάνος.
Τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου και του κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα.