ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τελικός Europa League: Τα highlights του Τσέλσι – Άρσεναλ, η απονομή και τα… δάκρυα του Τσεχ.



Έξι χρόνια (2013) μετά το 2-1 επί της Μπενφίκα στο Άμστερνταμ, η Τσέλσι κατέκτησε και πάλι το Europa League. Στον αγγλικό «εμφύλιο» με την Άρσεναλ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι επιβλήθηκε με 4-1 των «κανονιέρηδων» στον τελικό που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού και πανηγύρισε το πέμπτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, τρίτο την τελευταία 7ετία.
Οι “μπλε” ισοπέδωσαν τους “κανονιέρηδες”, με μεγάλος πρωταγωνιστές τους Αζάρ και Ζιρού. Ο Βέλγος μέσος -στο τελευταίο του ματς με την ομάδα- είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, ενώ ο Γάλλος επιθετικός είχε ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι και μια ασίστ.
Οι παίκτες της Τσέλσι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, τη στιγμή που αυτοί της Άρσεναλ δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Ανάμεσα τους και ο Πετρ Τσεχ. Ο Τσέχος πορτιέρε έκανε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.
Η βραδιά πάντως ανήκε στην Τσέλσι, που λίγο αργότερα σήκωσε στον ουρανό του Μπακού το τρόπαιο του Europa League. Οι παίκτες του Σάρι το πανηγύρισαν κοντά με τους οπαδούς τους, που βρέθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν.