ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

O Olympus Marathon στο ραντεβού με τις εθελοντικές Ομάδες


 
Την Παρασκευή, 31  Μαΐου στις 7 μμ  πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη των εθελοντικών ομάδων που στηρίζουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση  του OLYMPUS MARATHON στο φιλόξενο Δημαρχιακό κτίριο της Κονταριώτισσας.

Ο πρόεδρος, Άρης Νίκας, απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις εθελοντικές ομάδες και προχώρησε σε ενημέρωση  για τη συμμετοχή  των  δύο αγώνων της διοργάνωσης του 2019, του Olympus Marathon στο καλεντάρι του διεθνούς πρωταθλήματος,  Migu Run Skyrunning  World  Series 2019 για 3η συνεχόμενη χρονιά  και του  Olympus Vertical για 2η . Αποτελούν και οι δύο, τους  μοναδικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό, ανάμεσα σε 15 αγώνες από 11 χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες  από τους διεθνείς  κριτές, η διοργάνωση  κατόρθωσε  να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία σε επίπεδο οργανωτικό, παροχών, τροφοδοσίας, ασφάλειας, επικοινωνιών  και εθελοντών. Επιπλέον ο  Olympus Marathon και ο  Olympus Vertical θα συγκεντρώσουν και φέτος  τα βλέμματα των Ελληνίδων  αθλητριών  και  Ελλήνων αθλητών, αφού οι  διαδρομές τους θα αναδείξουν τους πρωταθλητές των κατηγοριών Sky και Vertical αντίστοιχα.
 
Στη συνέχεια ο διευθυντής του αγώνα  Olympus Marathon, Διονύσης Στρογγύλης, ενημέρωσε για την πορεία των εγγραφών σε όλους τους αγώνες  και τις εργασίες καθαρισμού που ήδη άρχισαν στα μονοπάτια και θα συνεχιστούν τα επόμενα Σαββατοκύριακα με εντατικούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης, όπως ανέφερε, είναι η πληθώρα χωρών που συμμετέχουν και ανέρχεται σε 37. Ανακοίνωσε επίσης  τον νέο αγώνα για ΑΜεΑ που θεσπίζεται για πρώτη φορά.

Ακολούθησε η ανάληψη διαχείρισης των  σταθμών από τις ομάδες με συντονίστρια την Ευαγγελία Νίκα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, τις επικοινωνίες και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι:  Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΡΙΑΣ,  ΕΟΣ Κατερίνης, ΕΟΣ Δίου. ΕΟΣ Καρίτσας. ΕΟΣ Πέτρας, ΕΟΣ Λιτοχώρου, Εθελοντές Δίου «ο Ουρλιάς» και  Εθελοντές Δασοπυροσβέστες πρώην Δήμου Δίου και πολλά μέλη της νέας  διευρυμένης Οργανωτικής Επιτροπής

Οι επαφές με τις ομάδες συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας  και διευθετούνται όλες οι λεπτομέρειες, ώστε όλοι οι αθλητές και αθλήτριες όλων των αγώνων να απολαύσουν αγώνες με αρτιότητα και ασφάλεια.

Κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της μεγάλης  και πολυδιάστατης αυτής διοργάνωσης αποτελούν οι εθελοντές της και τη  μεγάλη ώθηση δίνουν  οι συνδιοργανωτές, οι χορηγοί και υποστηρικτές.

Αξίζει  όχι μόνο για την ιστορία αλλά και για την αξία της προσφοράς και συνδρομής τους να αναφερθούν όλες οι εθελοντικές ομάδες  του Olympus Marathon  2019.
 
  1. Ε.Ε.Σ. Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης
  2. Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας
  3. Ελληνικός ΟρειβατικόςΣύλλογοςΛιτοχώρου
  4. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κατερίνης
  5. Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου «Ο Όλυμπος»
  6. Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης
  7. Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Λεπτοκαρυάς
  8. Ελληνικός Ορειβατικός ΣύλλογοςΔίου
  9. Ελληνικός Ορειβατικός ΣύλλογοςΚαρίτσας
  10. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου
  11. Ελληνικός Ορειβατικός ΣύλλογοςΒροντούς
  12. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πέτρας
  13. Εθελοντική Ομάδα Δίου «Ο Ουρλιάς»
  14. Εθελοντές Δασοπυροσβέστεςπρώην Δήμου Δίου
  15. Δρομείς Υγείας Πανσερραϊκού
  16. Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης
  17. Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας
  18. Virgin Forest Trail- Παρανέστι
  19. Αθλητικός  Πολιτιστικός Σύλλογος "ΤΡΙΑΣ"
  20. ΔΙΕΚ Κατερίνης-Συνοδοί Βουνού


Καλή δύναμη  σε όλους !
Σας ευχαριστούμε.


Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του ΟΜ 2019

OLYMPUS MARATHON
Running with the gods
Mount Olympus, Litochoro, Greece
16th edition, 29 June 2019
web: www.olympus-marathon.com
email: info@olympus-marathon.com