ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι γιατροί επαναφέρουν στη δίκη της το σύνδρομο Μινχάουζεν

Ένα νέο επιστημονικό δεδομένο έρχεται στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 34χρονη παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη ότι μόνο για τον θάνατο της 9χρονης, αλλά και για τις ανθρωποκτονίες των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. 

Γιατροί που έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη της, αναμένεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σύνδρομο Μινχάουζεν. Παρουσιάζοντας σχετική βιβλιογραφία, θα επικεντρωθούν στο ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει σκοτώσει τα παιδιά της, έχοντας προσβληθεί από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, κατά το οποίο ένας φροντιστής δημιουργεί την εμφάνιση προβλημάτων υγείας σε ένα άλλο άτομο, συνήθως στο παιδί του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τραυματισμό του παιδιού ή αλλαγή διαγνωστικών δειγμάτων. Στη συνέχεια, ο φροντιστής παρουσιάζει το άτομο ως άρρωστο ή τραυματισμένο Μόνιμος τραυματισμός ή θάνατος του θύματος μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής. 

Με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, το newsit.gr σας παρουσιάζει ανάλογες υποθέσεις που σόκαραν κατά την εξιχνίαση τους και πολλά χρόνια μετά συνεχίζουν να προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

Σκότωσε και τα 9 παιδιά της!

Μεταξύ των ετών 1967 και 1985 στην Νέα Υόρκη, η Μέριμπεθ Τάινινγκ, γέννησε και έθαψε καθένα από τα 9 παιδιά της, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών!

Η μεγαλύτερη κόρη της, Μπάρμπαρα Ανν, γεννήθηκε το 1967. Μέχρι το 1972, τόσο η ίδια όσο και δύο από τα αδέλφια της είχαν πεθάνει. Τα υπόλοιπα παιδιά πέθαναν, χωρίς κανένα να ξεπεράσει την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Η Τάινινγκ ζητούσε τη βοήθεια γιατρών, οι οποίοι έψαχναν για συμπτώματα, δεν έβρισκαν κανένα και έστελναν τη γυναίκα και το εκάστοτε παιδί της στο σπίτι. Η Τάινινγκ υποστήριζε ότι πέθαιναν μυστηριωδώς στο σπίτι από «επιληπτικές κρίσεις», ότι «μελάνιασαν» και ότι «σταμάτησε να χτυπά η καρδιά τους». Μέχρι τον πέμπτο θάνατο, οι γιατροί έκαναν λόγο για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου…Ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια θανάτων, η Τάινινγκ συνελήφθη για τις δολοφονίες της Μπάρμπαρα Άν, του Τζόζεφ, της Τζένιφερ, της Μαίρη Φράνσις, του Τίμοθι, του Νέιθαν, του Μάικλ, του Τζόναθαν και της Τάμι Λιν. Η μόνη δολοφονία που μπορούσε να αποδείξει η αστυνομία, ήταν ο θάνατος από πνιγμό του μικρότερου παιδιού της, Τάμι Λιν.

Τελικά ομολόγησε ότι έπνιξε τον Νέιθαν και τον Τίμοθι, αν και πιστεύεται ευρέως ότι σκότωσε συνολικά τα οκτώ από τα εννέα παιδιά της.

Η μάνα με το “άρρωστο” παιδί που συγκίνησε ακόμα και τον Τόνι Μπλερ

Η υπόθεση με πρωταγωνίστρια τη Λίζα Χέιντεν Τζόνσον είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία. Ο γιος της γεννήθηκε επικίνδυνα πρόωρα, αλλά κατάφερε να θεραπευτεί. Ωστόσο, η Τζόνσον “δίψαγε” για δημοσιότητα και έτσι εμφανίστηκε σε μια καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή, υποστηρίζοντας ότι ο γιος της υπέφερε από μια τροφική αλλεργία που ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του και δεν του επέτρεπε να φάει!

Περισσότερα :

https://www.newsit.gr/ellada/roula-pispirigkou-oi-giatroi-epanaferoun-sti-diki-tis-to-syndromo-minxaouzen/3467360/