Το cheesecake είναι ένα δημοφιλές γλυκό που συναντάται σε πολλές παραλλαγές. Πάντα όμως, παραμένουν τα βασικά συστατικά του∙ η βάση από τριμμένο μπισκότο και το τυρί κρέμα που είναι αυτά τα δύο υλικά που κάνουν τη διαφορά.
Η παρακάτω παραλλαγή με λευκή σοκολάτα είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Τα υλικά για μία μερίδα
Για τη βάση:
1 μπισκότο τύπου digestive
10g (2 κ.σ)αλατισμένο βούτυρο – λιωμένο
Για την κρέμα:
115g τυρί κρέμα
1 κ.γ ζάχαρη άχνη
10g λευκή σοκολάτα – λιωμένη και σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη:
20g λευκή σοκολάτα
20ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνετε το μπισκότο και το βάζετε ως βάση σε ένα ατομικό κεραμικό σκεύος. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε ώσπου να απορροφηθεί.
Στη συνέχεια, σε ένα μίξερ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνετε πάνω από το τριμμένο μπισκότο και με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού κάνετε την επιφάνεια ομοιόμορφη.
Σε ένα άλλο κεραμικό σκεύος βάζετε την κρέμα γάλακτος με τη λευκή σοκολάτα και τα βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 με 30 δευτερόλεπτα, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια, περιχύνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα.