ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Νίκος Κοκλώνης: Η έρευνα της αρχής ξεπλύματος χρήματος, οι απαντήσεις του παρουσιαστή και η τοποθέτηση του υπουργείου Ανάπτυξης

Εξελίξεις προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ήδη ο επικεφαλής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε να δεσμευθεί το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, όπως επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκόμενων εταιρειών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κοκλώνης απαντά πως η επαγγελματική του δραστηριότητα έχει ελεγχθεί, όπως και οι επιχειρήσεις του, χωρίς να του καταλογιστεί τίποτα το παράνομο.

Η έρευνα

Πρόκειται για μια γνωμοδότηση 80 σελίδων, με τον κ. Βουρλιώτη να ζητεί να ασκηθούν βαρύτατες ποινικές διώξεις τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων. Ειδικότερα, ζητεί την άσκηση δίωξης για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.