ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Δεν λέει να κοπάσει η οργή - Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των θυμάτων

 
Διαρκής κραυγή οργής και αγωνίας από τις οικογένειες των θυμάτων για τα αναπάντητα ερωτήματα και την «κοροϊδία». • Μεγάλα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων των σιδηροδρόμων. • Σε θέσεις μάχης η αντιπολίτευση • Ιατροδικαστικές εκθέσεις και ταυτοποίηση σορών

Στο δρόμο θα βρεθούν ξανά την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να ζητήσουν το αυτονόητο. Δικαιοσύνη για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη με την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς υπευθύνους του εγκλήματος και να μπει τέλος σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης με αφηγήματα περί «ανθρώπινου λάθους». 

Την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων και η ελληνική κοινωνία ζητούν σύσσωμοι να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό τα σωματεία των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της HellenicTrain και του Μετρό και του ΗΣΑΠ στην Αττική γίνονται οι οργανωμένοι εκφραστές της κοινωνικής οργής που ξεχειλίζει και πραγματοποιούν μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Οι συλλογικοί φορείς έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για το Σάββατο 4/3 και την Κυριακή 5/3, με συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα (το σωματείο του ΟΣΕ θα απεργήσει για πέμπτη μέρα και απεργιακή στήριξη θα δώσει την ίδια μέρα και το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ), με αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό «να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία». Άλλωστε, τονίζουν ότι: «Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!»