ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας έγινε πράσινο – Ποια η εξήγηση για το φωσφοριζέ χρώμα

 Ψάχνουν να βρουν την αιτία που τα κανάλια της Βενετίας «βάφτηκαν» πράσινα…

Οι Βενετοί ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής με ένα ασυνήθιστο θέαμα, καθώς το νερό στο μεγάλο κανάλι της πόλης είχε πάρει ένα έντονο πράσινο φωσφοριζέ χρώμα.

Αμέσως οι Αρχές άρχισαν έρευνες λαμβάνοντας δείγματα νερού για να βρουν την προέλευση του πράσινου υγρού.

«Σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας μια κηλίδα φωσφορίζοντος πράσινου υγρού, που αναφέρθηκε από ορισμένους κατοίκους κοντά στη γέφυρα Ριάλτο. Ο νομάρχης συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση με την αστυνομία για να διερευνήσει την προέλευση του υγρού», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της περιφέρειας του Βένετο Luca Zaia.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού νομάρχη δήλωσε στο CNN ότι πήραν αμέσως δείγματα νερού, εξέτασαν τις ταινίες παρακολούθησης από κάμερες κλειστού κυκλώματος και ρώτησαν τους τοπικούς γονδολιέρηδες και τους οδηγούς σκαφών αν είδαν κάτι ύποπτο, προτού συγκαλέσουν έκτακτη σύσκεψη για να διερευνήσουν την αιτία του πράσινου νερού, σημειώνοντας ότι καμία περιβαλλοντική ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Andrea Pegoraro κατηγόρησε αμέσως τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, οι οποίοι επιτίθενται τους τελευταίους μήνες σε ιταλικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ομάδα Ultima Generazione, η οποία έριξε κάρβουνο στη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε στο CNN, όταν ρωτήθηκε αν ήταν αυτοί πίσω από το πράσινο νερό: «Δεν ήμασταν εμείς».

Άλλοι πάλι, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπαν ότι οι εικόνες στη Βενετία θύμιζαν το κόλπο του 1968 του Αργεντινού καλλιτέχνη Nicolás García Uriburu, ο οποίος έβαψε πράσινα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού για να ευαισθητοποιήσει σε οικολογικά ζητήματα.