ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ο πάμπλουτος Αρ. Μυστακίδης καραδοκεί για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 


Οι φήμες οργιάζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο ομογενής μεγιστάνας των μετάλλων και «βασιλιάς του χαλκού», Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και περιουσία που αγγίζει τα 3,2 δις. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΠΑΟΚ, όμως ο Σαββίδης δεν έχει πάρει επίσημη θέση.

Ο 59χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας δεν ενδιαφέρεται να γίνει συμπαίκτης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επιθυμία του είναι να γίνει το απόλυτο αφεντικό του Δικέφαλου, όπως είναι εδώ και περίπου 11 χρόνια ο Σαββίδης. Κι αν πει το «ναι» ο ομογενής επιχειρηματίας, τότε το deal θα ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ουσία ο Μυστακίδης καραδοκεί και είναι πανέτοιμος να αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ.

Ο Μυστακίδης από το 2019 έχει σουίτα στην Τούμπα και μάλιστα παρακολούθησε τη ρεβάνς με τη Χάιντουκ έχοντας δίπλα του τον βετεράνο αστέρα του ιταλικού ποδοσφαίρου Ντεμέτριο Αλμπερτίνι.

Στο βιογραφικό του υποψήφιου αγοραστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (24 Απριλίου 1962, Ρώμη) είναι δισεκατομμυριούχος έμπορος μετάλλων. Έχει Ελληνική και Βρετανική ιθαγένεια. Η περιουσία του ανέρχεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες. Κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου.

Ο Μυστακίδης εργάστηκε για 6 χρόνια στα έγχρωμα μέταλλα για την Αμερικανική εταιρεία Cargill. Το 1993 μεταπήδησε στην Marc Rich & Co λίγο πριν την εξαγορά της και τη μετονομασία της σε Glencore. Εργάστηκε στα τμήματα ψευδάργυρου, χαλκού και μολύβδου, φτάνοντας στη θέση του υποδιευθυντή το 2000. Το 2018 οι καναδικές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο και απαγόρευσαν στον Μυστακίδη να υπηρετεί ως διευθυντής λόγω παραβιάσεων συμμόρφωσης. Από το 2021 είναι είναι ένας από τους μεγαλομετόχους της Τράπεζας Πειραιώς.

Στα τέλη του 2021 αποκαλύφθηκε ότι ο Μυστακίδης πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση και στην ναυτιλιακή Union Maritime με έδρα το Λονδίνο, εταιρεία με παρουσία κυρίως στα δεξαμενόπλοια, η οποία άνοιγμα και στη μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου.

Είναι νυμφευμένος και έχει έναν γιό.