ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Βελόπουλος: «Καλές οι απεργίες, αλλά στις εκλογές αποφασίζουμε»

 «Εδώ και 50 χρόνια, όλες οι απεργίες, οι οποίες καπελώνονται από συνδικαλιστικές παρατάξεις, δεν έλυσαν τα χρόνια προβλήματα, τον γόρδιο δεσμό, αν θέλετε καλύτερα, των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αφού λοιπόν δεν λύθηκε ο γόρδιος δεσμός, ήρθε η ώρα να τον κόψουμε μαζί. 9 Ιουνίου, στις εκλογές. Γιατί καλές οι απεργίες, αλλά στις εκλογές αποφασίζουμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.


«Όταν μιλούσαμε για το ξυλόλιο και το μπάζωμα στα Τέμπη, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν πως δεν άκουγαν»

«Όταν πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε ως Ελληνική Λύση να αποκαλύψουμε το έγκλημα των Τεμπών, όταν μιλήσαμε για ξυλόλιο, όταν μιλήσαμε για μπάζωμα της περιοχής και για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έκαναν πως δεν άκουγαν», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι «τώρα ξαφνικά άρχισαν να φωνάζουν και να διατρανώνουν τον αγώνα για να μπουν στην φυλακή κάποιοι».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι μία: είναι αργά για δάκρυα πια για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι η Ελληνική Λύση θα πάει μέχρι τέλους» και «θα τους βάλει στη φυλακή όλους».

«Προκλητική αντιλαϊκή πολιτική οι αυξήσεις στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων»

Προκλητική αντιλαϊκή πολιτική που δεν συνάδει με την έννοια του Κράτους Πρόνοιας, χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της “Ελληνικής Λύσης”, Κωνσταντίνος Χήτας, με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ολόκληρη η ερώτηση:

“Κύριε Υπουργέ.

Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει στους πολίτες η πρόσφατη τιμολογιακή πολιτική σας που τέθηκε σε εφαρμογή με συνέπεια να αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων έως και τρεις φορές για 1.700 γενόσημα φάρμακα των οποίων η τιμή σε αρκετές περιπτώσεις αυξάνεται κατά 80% ή ακόμα και περισσότερο!

Η απόφαση αυτή προφανώς πλήττει οικονομικά την τσέπη των Ελλήνων και λειτουργεί προς όφελος των φαρμακευτικών εταιρειών που αποκομίζουν όφελος 30 εκατομμυρίων και πλέον ευρώ, αφού η αυτόματη επιστροφή της φαρμακευτικής δαπάνης (claw back) από αυτές στο Δημόσιο (ΕΟΠΥΥ ή/και Υπουργείο Υγείας) θα είναι πολύ λιγότερη· ενώ αντίθετα οι πολίτες καλούνται να επωμισθούν τη μείωση των ασφαλιστικών τιμών των φαρμάκων αλλά και τη διαφορά της ασφαλιστικής και λιανικής τιμής που προκύπτει.

Η κυβερνητική αυτή πολιτική που για άλλη μία φορά μεταθέτει το οικονομικό βάρος στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, μόνο αντιλαϊκή μπορεί να χαρακτηριστεί, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται και δεν συνάδει με την έννοια του Κράτους Πρόνοιας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάσθε:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να μην επωμιστούν οι Έλληνες πολίτες τη νέα τιμολογιακή πολιτική που από τη μια μεριά πλήττει τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους εν μέσω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχουν ήδη αυτοί υπεισέλθει, και από την άλλη ευνοεί οικονομικά τις φαρμακοβιομηχανίες και τις φαρμακαποθήκες;
  • Πρόκειται να εφαρμόσετε κάποια αντισταθμιστική πολιτική για την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών οι οποίοι καλούνται να καλύψουν την αύξηση στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων που προκλήθηκε με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θέσατε σε εφαρμογή; Αν ναι, ποια είναι αυτή και πότε πρόκειται να την εφαρμόσετε;”.