ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Καναδάς: Το ιατρικό προσωπικό προσφέρει υποβοηθούμενη ευθανασία σε νεαρή μητέρα που παρέλυσε από τα εμβόλια COVID-19!

 


Το ιατρικό προσωπικό προσφέρει υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε Καναδή που παρέλυσε από τα εμβόλια COVID-19!

Σε μία νεαρή μητέρα από το Ontario που παρέλυσε μετά από αναμνηστικό εμβόλιο της Moderna COVID-19 προσφέρθηκε δύο φορές στο νοσοκομείο ευθανασία, αναφέρει η Canadian Independent.

Η Pollock ήταν ανοσοκατεσταλμένη και είχε διαβήτη Τύπου 1, επομένως έλαβε δύο εμβόλια Pfizer για τον COVID-19 στα μέσα του 2021. Ο πατέρας της βρισκόταν σε μονάδα μακροχρόνιας φροντίδας και ο εμβολιασμός επρόκειτο να είναι προϋπόθεση για την είσοδό της στο σπίτι φροντίδας του πατέρα της.

Η Pollock υποψιάστηκε ότι ο οίκος φροντίδας θα χρειαζόταν τελικά ένα ενισχυτικό εμβόλιο, έτσι πήγε να πάρει ένα ακόμη. Όταν έφτασε, η αστυνομία ήταν παρούσα, προφανώς επειδή ο κόσμος ήταν αναστατωμένος γιατί δινόταν εμβόλιο της Moderna αντί της Pfizer. Η Kayla ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά τελικά έκανε το ενισχυτικό τρύπημα στις 11 Ιανουαρίου 2022.

Τέσσερις μέρες αργότερα, τα πόδια της Pollock λύγισαν, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Εννέα μέρες αργότερα, συνέβη ξανά. Τηλεφώνησε στον γιατρό της και ζήτησε να δει έναν νευρολόγο.

Όταν η Pollock ξύπνησε στις 22 Φεβρουαρίου 2022, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει το σώμα της. Φώναξε για βοήθεια και ο φίλος της κάλεσε το 911.

Η Pollock μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Southlake στο Newmarket. Είπε ότι ο θεράπων ιατρός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αρχικά απέρριψε τα συμπτώματά της. Ο γιατρός πρότεινε ότι η κατάστασή της ήταν στο κεφάλι της, την απεικόνισε ως «τρελή» και διέταξε μια ψυχιατρική συμβουλή.

Αργότερα, ένας άλλος γιατρός ψιθύρισε στο αυτί της Pollock: “Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου. Δεν νομίζω ότι προσποιείσαι”.

Κανόνισε με έναν ακτινολόγο να κάνει μαγνητική τομογραφία στον Pollock. Η σάρωση αποκάλυψε μια τεράστια λεγεώνα στη σπονδυλική της στήλη.

Η Pollock ρώτησε τον νευρολόγο εάν η βλάβη μπορεί να είναι όγκος. Ο νευρολόγος απάντησε, «είναι λιγότερο πιθανός ένας όγκος» και είπε ότι «η εντύπωση του είναι πως προκλήθηκε από το εμβόλιο». Όταν η Pollock ρώτησε αν αυτό ήταν συνηθισμένο, ο γιατρός είπε ότι είχε συμβεί σε «πολλούς» ανθρώπους.

Διαγνώστηκε εγκάρσια μυελίτιδα, μια πάθηση που διακόπτει τη μετάδοση μηνυμάτων κατά μήκος των νεύρων του νωτιαίου μυελού σε όλο το σώμα. Κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών στο νοσοκομείο, της προσφέρθηκε MAiD (Medical assistance in dying), αλλά αρνήθηκε αφού το σκέφτηκε.

Η Pollock είπε ότι οι θεραπείες με στεροειδή της επέτρεψαν να ανακτήσει πολύ ελαφριά κίνηση στα χέρια και τα δάχτυλά της. Ωστόσο, εξακολουθεί να της λείπει το αίσθημα από το λαιμό και κάτω. Τα νύχια της έχουν χαλάσει λόγω της έλλειψης νευρικής λειτουργίας. Πιστεύει ότι αν είχε παραγγελθεί έγκαιρα η μαγνητική τομογραφία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η υγεία της δεν θα είχε επιδεινωθεί τόσο αμετάκλητα.

Αργότερα, η Pollock είχε αρκετούς μήνες εντατικής αποκατάστασης στο Lyndhurst Rehabilitation Center στο Τορόντο. Είπε ότι δεν βοήθησε.

Λαμβάνεει καθημερινά έναν μακρύ κατάλογο φαρμάκων. Έχασε το σπίτι της, τη δουλειά της και την ικανότητα να συναναθρέψει τον γιο της. Τοποθετήθηκε σε επαρχιακή αναπηρία και έπρεπε να απομακρυνθεί από την πόλη όπου ζει ο γιος της σε ένα διαμέρισμα με δυνατότητα πρόσβασης σε αναπηρικά αμαξίδια σε άλλη κοινότητα.

Χρειάστηκε κάποια επιμέλεια για να πάρει στην Pollock το ποσό της φροντίδας στο σπίτι που της υποσχέθηκαν. Ένας υπάλληλος προσωπικής υποστήριξης τη βοηθά να σηκωθεί από το κρεβάτι κάθε πρωί, ένας άλλος βοηθά στην προετοιμασία του γεύματος. Τα βράδια, μια φίλη έρχεται για να βγάλει με το χέρι περιττώματα από το έντερό της και τη βοηθά να πάει στο κρεβάτι.

Η εξασφάλιση αποζημίωσης μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Εμβολίων Τραυματισμού (VISP) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ήταν δύσκολη. Η Pollock υπέβαλε την αίτησή της τον Ιούλιο του 2022. Όταν έδωσε συνέχεια έξι μήνες αργότερα, η αίτησή της ήταν ακόμη υπό εξέταση. Αφού πέρασαν άλλοι έξι μήνες, αναζήτησε ενημέρωση, αλλά το πρόγραμμα την ενημέρωσε ότι δεν είχαν λάβει ποτέ την αρχική της αίτηση. Η Pollock υπέβαλε ξανά αίτηση στο πρόγραμμα και πρόσφατα της ανατέθηκε ένας υπάλληλος.

Η Pollock αντιμετωπίζει προκλήσεις στην εκτέλεση απλών εργασιών τόσο στο σπίτι όσο και στην κοινότητα και έχει οικονομικές δυσκολίες. Προσπαθεί να βρει έναν σκύλο υπηρεσίας για να τη βοηθήσει στις καθημερινές εργασίες και να είναι σύντροφος. Η Veterans 4 Freedom έχει δημιουργήσει μια καμπάνια GiveSendGo για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για έναν σκύλο υπηρεσίας.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2023, η VISP είχε λάβει 2.233 αξιώσεις, είχε εγκρίνει 138 και είχε καταβάλει 11.236.314 $ ως αποζημίωση.