ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Από μαθητές της Γ' τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Δενδροφύτευση πάρκου με θάμνους και εποχιακά φυτά


Τα απαραίτητα φυτά διέθεσε η Αντιδημαρχία Πρασίνου
Πράξη τον σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης και μάθησης κάνουν οι μαθητές της Γ' τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, οι οποίοι, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν το μικρό πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο τους, φυτεύοντας θάμνους και εποχιακά φυτά.

Η φύτευση, ως βιωματική δράση, ήταν το τελευταίο στάδιο μιας σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που στόχο είχαν να αποκτήσουν οι μαθητές βασικές γνώσεις για τις περιβαλλοντικές έννοιες και λειτουργίες, για τον κύκλο της ζωής των φυτών, να υιοθετήσουν στάσεις και αξίες σεβασμού προς το περιβάλλον, με άλλα λόγια να αφυπνιστεί η οικολογική συνείδηση μέσα τους.



Η προσπάθεια υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, που διέθεσε τα απαραίτητα φυτά.

Η ανάπλαση του μικρού πάρκου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με την παρουσία της Αντιδημάρχου Καλλιόπης Τζουμέρκα - Μπατάλα, η οποία είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τα παιδιά τις ανησυχίες τους για το αστικό και το ευρύτερο περιβάλλον, αλλά και τη χαρά τους για το γεγονός ότι συνέβαλαν προσωπικά στο να αλλάξει όψη ο κοινόχρηστος χώρος δίπλα από το σχολείο τους.

Όπως τόνισε η προαναφερόμενη, "ο Δήμος Κατερίνης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος στηρίζουν με κάθε μέσο τέτοιες δράσεις, ιδίως όταν έχουν σχέση με τα παιδιά. Χρέος όλων μας, απ' όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, είναι να δώσουμε στα παιδιά οικολογική παιδεία.

Και δεν είναι δύσκολο, γιατί τα παιδιά φέρουν έμφυτη την αγάπη τους για τη φύση και το περιβάλλον. Αρκεί να καλλιεργήσουμε ως πολιτεία, ως σχολείο, ως οικογένεια αυτή την αγάπη.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, στον Δ/ντή του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρη Τόνα και στους άξιους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και να ευχηθώ αυτή η προσπάθεια να βρει πολλούς μιμητές".

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην υλοποίηση του προγράμματος της Ευέλικτης ζώνης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Ζουγκουρίδου Εύη, Μάντζου Θωμάς και Ιωάννου Δάφνη.