ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πως θα βελτιώσετε τη διατροφή σας στη δουλειά

Φανταστείτε μια τυπική μέρα στη δουλειά: Πηγαίνετε στο γραφείο βιαστικά χωρίς να προλάβετε να πάρετε πρωινό. Μέχρι το μεσημέρι έχετε φτάσει στον τρίτο καφέ, τον οποίο αποφασίζετε να συνοδεύσετε με μια λαχταριστή τυρόπιτα.



Έρχεται η ώρα του γεύματος και χωρίς να το πολυσκεφτείτε τρώτε κάτι στα γρήγορα. Μέχρι το απόγευμα αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι και ‘’πεσμένοι’’, που χτυπάτε το πρώτο σνακ που βλέπετε μπροστά σας.


Καλώς ήλθατε στο σύγχρονο τρόπο ζωής, όπου ο συνδυασμός κακής διατροφής και υψηλής πίεσης μπορεί να σας οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους και ενδεχομένως και σε προβλήματα υγείας.

Και το ερώτημα είναι: υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τη διατροφή σας στη δουλειά; Ασφαλώς και υπάρχουν. Ας δούμε 6 από αυτούς:

1. Μην παραλείπετε το πρωινό

Σίγουρα το έχετε ξανακούσει αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να το πάρετε επιτέλους απόφαση. Αν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όταν ξυπνάτε το πρωί ή απλώς δεν έχετε χρόνο για πρωινό- γιατί να μην πάρετε το πρωινό μαζί σας στη δουλειά; Τα περισσότερα γραφεία διαθέτουν ένα ψυγείο και ένα φούρνο μικροκυμάτων. Άρα δεν έχετε δικαιολογίες.

2. Ρίξτε μερικά φρούτα στην τσάντα σας

Φροντίστε να έχετε μαζί σας 2- 3 φρούτα μέσα στην τσάντα σας. Όταν κάποια στιγμή σας έρθει μια λιγούρα, φάτε ένα φρούτο. Θα ικανοποιήσει την πείνα σας και έτσι δε θα χρειαστεί να καταφύγετε σε κάποια παχυντική λιχουδιά.

3. Βγείτε μια βόλτα

Προγραμματίστε να φύγετε για λίγο από το γραφείο την ώρα του μεσημεριανού – βγείτε μια βόλτα να καθαρίσει λίγο το μυαλό σας – και να πάρετε το γεύμα σας. Έτσι θα μπορέσετε να φάτε με την ησυχία σας, πριν πέσετε πάλι με τα μούτρα σε meetings και άλλα εργασιακά καθήκοντα.

4. Φροντίστε να έχετε ‘’αποθέματα’’ στο γραφείο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε ό, τι βρεθεί μπροστά τους – ειδικά κάτω από συνθήκες πίεσης. Αν έχετε φροντίσει να υπάρχουν κάποιες καλύτερες επιλογές στο γραφείο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε κάτι πιο υγιεινό. Μερικές ιδέες:

- Μικρές συσκευασίες ξηρών καρπών

- Μικρές κονσέρβες τόνου ή σολωμού

- Crackers ολικής αλέσεως

- Στο ψυγείο θα μπορούσατε να έχετε χυμούς και τυρί light


5. Μην το παρακάνετε με τον καφέ

Τι μπορεί να πει κανείς για τον καφέ; Ολόκληρος o πολιτισμός μας θα κατέρρεε χωρίς αυτό το αφέψημα. Ωστόσο κάποιοι από εμάς καταναλώνουμε καφέ τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας μας, που στο τέλος καταλήγουμε εξουθενωμένοι χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι θα μπορούσε να φταίει η υπερκατανάλωση καφέ. Μην το παρακάνετε λοιπόν. Όταν νιώθετε ότι έχετε ξεφύγει, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τον καφέ με πράσινο τσάι.

6. Η “παγίδα” του δείπνου

Ας πούμε ότι παίρνετε το γεύμα σας στις 14:00 και το δείπνο σας στις 9μμ. Υπάρχει αρκετά μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο, δε νομίζετε; Αντί να πεθαίνετε από την πείνα και στη συνέχεια να καταβροχθίζετε ένα τεράστιο γεύμα, είναι καλύτερα να φάτε ένα υγιεινό σνακ στο ενδιάμεσο. Μην φοβάστε να αφήσετε φαγητό στο πιάτο σας την ώρα του φαγητού. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει σε βαριά γεύματα το βράδυ. Κάντε μια προσπάθεια να σηκωθείτε από το φαγητό πριν αδειάσετε το πιάτο σας – δεν ξέρετε ποτέ ίσως απλά να φάτε ένα πιο πλούσιο μεσημεριανό την επόμενη μέρα.