ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πιερική Κίνηση Νέα ομαδική παραγγελία για κεράσια.


Η εθελοντική ομάδα Πιερική Κίνηση ξεκινάει παραγγελίες για κεράσια φυσικής καλλιέργειας από τον παραγωγό-φυσικό καλλιεργητή κ. Μανίκη Παναγιώτη από το Κλησοχώρι Εδέσσης προς 3 ευρώ το κιλό.
                                                  Αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη

Το φυσικό αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη,  έκτασης 25 στρεμμάτων,βρίσκεται  στο Κλησοχώρι Εδέσσης. Στο μικρό αυτό παράδεισο δασικά δέντρα, οπωροφόρα - περισσότερες από 120 ποικιλίες- μαζί με λαχανικά, φυτά χλωρής λίπανσης και σιτηρά που μεγαλώνουν μαζί στα " πόδια " των δέντρων, συνυπάρχουν αρμονικά.
                                                 Αγρόκτημα Παναγιώτη Μανίκη

Στο αγρόκτημα αυτό επί δεκαοκτώ συνεχή χρόνια εφαρμόζεται η φυσική καλλιέργεια , δηλαδή (για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φυσική καλλιέργεια) δεν έγινε καμία κατεργασία εδάφους, χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, βοτάνισμα ή ζιζανιοκτονία.
Το κλειδί για τη δημιουργία του αγροκτήματος είναι η αρμονία που επιτυγχάνεται όταν μία μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων ζουν στον ίδιο χώρο. Η μεγάλη επιτυχία φυτών λύνει ταυτόχρονα το πρόβλημα της διάβρωσης, της βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους, των προσβολών από έντομα και ασθενειών.
Πληροφορίες  www.pieriki-kinisi.blogspot.com
Παραγγελίες στο email :pieriki.kinisi@gmail.com
και στο τηλ. 6944255661