ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης Πρόβλημα και πάλι με την προμήθεια υγρών καυσίμων


Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ. για κατεπείγουσα συνεδρίαση.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού
Το πρώτο θέμα που αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Ζήνων Σατραζέμης αφορούσε την αναμόρφωση σε τέσσερα σημεία.
Επί των θεμάτων που εισηγήθηκε ο κ. Σατραζέμης που αφορούσαν την καθαριότητα και τις προσλήψεις, το δίκτυο πυρασφάλειας στη ΔΕΥΑΚ με το ποσό των 71 χιλιάδων ευρώ για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, κ.α. σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις ενώ ο Συνδυασμός του κ. Σαλπιστή καταψήφισε το θέμα.
Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Κατερίνης αναφερόμενος στην πρόσληψη προσωπικού σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ δεν πήραν απάντηση και έτσι προχώρησαν σε δίμηνες προσλήψεις.
"Από το να αφήσουμε τα σκουπίδια στο δρόμο προτιμούμε να πάμε σε αυτή τη λύση" είπε ο κ. Χιονίδης ώστε να είναι καθαρός ο δήμος. Σε ότι αφορά το πράσινο, με βάση ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η πρόσληψη 40 ατόμων.
Ο κ. Μάντζιος επεσήμανε ότι δεν μπορούν να συναινέσουν πολιτικά στη διάλυση της αυτοδιοίκησης και του χώρου και για λόγους αρχής καταψηφίζει το συγκεκριμένο θέμα. "Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε πολιτικό άλλοθι" τόνισε ο κ. Μάντζιος.
Ο κ. Ανανιάδης εκ μέρους του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στην αντίθεση του συνδυασμού του στην πολιτική αυτή, που τους βρίσκει αντίθετους.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την απευθείας ανάθεση μέρους της προμήθειας υγρών καυσίμων του δήμου Κατερίνης για το έτος 2012, θέμα που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Βαϊνάς. Όπως ανέφερε, ο διαγωνισμός παρά το ότι μπήκαν κάποιοι ευνοϊκοί όροι απέβη άκαρπος, καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς.
"Απευθυνθήκαμε σε όλους τους επαγγελματίες και τους 46 και ζητήσαμε να καταθέσουν προσφορά για ένα έτος. Δεν παρουσιάστηκε κανένας. Σήμερα προχωρούμε σε κάποιες επαφές για να αποκτήσουμε προμηθευτή. Το βασικό εμπόδιο είναι ότι οι τράπεζες απαιτούν να καταθέσει ο προμηθευτής ισόποσες εγγυητικές.
Είναι δύσκολο να τα καταθέσει ο προμηθευτής αυτά τα χρήματα, και αυτό είναι το πρόβλημα μας. Θα πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε απευθείας ανάθεση ύψους 60 χιλ. ευρώ συν ΦΠΑ για το χρονικό διάστημα των 40 ημερών".
Στην τοποθέτηση του ο κ. Καραφουλίδης επανέλαβε την πρόταση του για διερεύνηση τρόπου δημιουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων του δήμου Κατερίνης και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.
Ο κ. Μάντζιος σημείωσε ότι από τη μια πλευρά η αγορά ζητά προκαταβολές και από την άλλη το δημόσιο αδυνατεί. Ο κ. Μάντζιος πρότεινε να απευθυνθούν απευθείας στις εταιρίες για την προμήθεια ενώ συμφώνησε και με το ενδεχόμενο διερεύνησης πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Ο κ. Χιονίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να μπορούν οι δήμοι να έχουν βενζινάδικα, και πρόσθεσε ότι δεν κατάφεραν να βρουν ένα νόμιμο τρόπο.
Ο κ. Ανανιάδης με την ιδιότητα του μέλους της πανελλήνιας ομοσπονδίας επεσήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια έκαναν την κοινωνική πολιτική που όφειλε να κάνει το κράτος. Δηλαδή αντί να έχει ο καταναλωτής το χρήμα και να πληρώνει άμεσα, ο προμηθευτής τον πίστωνε.
"Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις εγγυητικές" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανανιάδης.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Παρών ψήφισε ο κ. Ανανιάδης και ενώ το καταψήφισε ο κ. Μάντζιος.
Ο κ. Παπαδόπουλος
Ο βουλευτής κ. Παπαδόπουλος πήρε το λόγο στη συνεδρίαση λέγοντας πως είναι υποχρέωση του να παραβρίσκεται για να ενημερώνεται για θέματα του δήμου έτσι ώστε όπου μπορεί να παρεμβαίνει και να βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.
"Είναι αυτονόητο ότι θα συνεργαζόμαστε όσο θα είμαι βουλευτής" τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος λέγοντας πως θα παραβρίσκεται όπου τον καλούν για το καλό της Πιερίας.