ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ν. Κακλαμάνης: Πρότεινα στον Σαμαρά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου

Να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση πρότεινε ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας πως όλοι πρέπει να συμφωνήσουν στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

«Όλοι μαζί να κάνουμε, εντός εισαγωγικών, ένα πολιτικό σκόντο, σε κάποιες από τις θέσεις μας και συμφωνούμε όλοι σε τουλάχιστον μια θέση, αυτή που πρότεινα χθες στον Αντώνη Σαμαρά: επαναδιαπραγμάτευση, από μηδενική βάση. Κι όταν λέω από μηδενική βάση εννοώ στα άσχημα του μνημονίου και όχι στα 2-3 καλά, όπως το κούρεμα του χρέους, η αποπληρωμή των δόσεων κτλ» τόνισε στον Flash ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

«Αν σε αυτό που είναι κοινό παρονομαστής, γιατί ο αριθμητής λέει «Ευρώπη και ευρώ», συμφωνούμε, βεβαίως θα μπορούσαμε να κάνουμε συζήτηση. Βλέπετε όμως ότι ο κ. Τσίπρας, το αρνείται», επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για την τριμερή κυβέρνηση που επίσης κυκλοφορεί σενάριο, η θέση μου είναι ξεκάθαρη: μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι βραχύβια, αναποτελεσματική και δε θα οδηγήσει πουθενά. Μάλλον θα βλάψει, παρά θα ωφελήσει».