ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τα παιδία παίζει..., αναγνώστης αρθρογραφεί

Φωτογραφία για Τα παιδία παίζει..., αναγνώστης αρθρογραφείΤην Κυριακή της 6ης Μαΐου οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και ο σοφός λαός έστειλε το μήνυμα με την ψήφο του, καταθέτοντας την... ετυμηγορία του με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Οι αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος αφορά πλέον τα επιτελεία των κομμάτων και ίσως τους ιστορικούς του μέλλοντος. Οι αρχηγοί όμως των εκλεγμένων κομμάτων οφείλουν και πρωτίστως επιβάλλεται, να ασχοληθούν με την επόμενη μέρα της χώρας,. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία, τα εθνικά της συμφέροντα αλλά και την αξιοπρέπεια του λαού της.

Αντί όμως όλων αυτών βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου, είμαστε θεατές μιας απίστευτης φαρσοκωμωδίας. Παρουσιάζονται διάφοροι τύποι που άλλοι ‘’συζητούν’’ και άλλοι δίνουν παραγγέλματα ,προσπαθώντας να μας πείσουν ότι εκφράζουν την κοινωνία, συνεχίζοντας να μαλώνουν σαν τα κοκόρια ξεστομίζοντας συνεχώς απίστευτες εξυπνάδες και ιδεολογήματα.

Συνεχίζουν λοιπόν να παίζουν παιχνίδια τακτικής και παραπλάνησης, να επιστρατεύουν κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών οι αρχηγοί των κομμάτων παράλογες απαιτήσεις για να σιγουρέψουν την αρνητική απάντηση των άλλων αρχηγών ,επινοούν συνεχώς νέα κόλπα και δείχνουν έτσι την έλλειψη της στοιχειώδους σοβαρότητας και επίγνωσης της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες της.

Κύριοι και Κυρίες της νέας βουλής η εποχή των γενικόλογων ευχολογίων ,της αοριστολογίας και του ΄΄εγέρθητι΄΄ θα πρέπει να τελειώσει τώρα. Επιτέλους θα πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να περάσετε στην περίοδο της πράξης και των έργων για το καλό της Πατρίδας και των Πολιτών. Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί ή όπως αλλιώς θέλετε να λέγεστε (εξάλλου λίγο ενδιαφέρει πλέον),η συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην χώρα, επιβάλλει καθαρές εξηγήσεις αλλά κυρίως συγκεκριμένες λύσεις. Μόνο ένας σαφής προσδιορισμός των απαραίτητων ενεργειών σας, που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων, μπορεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες για τις προθέσεις σας.

Σταματήστε επιτέλους να παίζεται με την νοημοσύνη μας αλλά κυρίως με τις τύχες της Πατρίδας. Πόσο ακόμα θα συγχωρούμε την άγνοιά σας, την ανεπάρκειά σας αλλά κυρίως την σκοπιμότητά σας.

Θ. Β.

Αναγνώστης
Tromaktiko