ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Κάτω από την Ακρόπολη παίζουν μονόπολη στις δικές μας πλάτες...

Το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας με παρενέργειες για την Ευρώπη αποκαλύπτουν σύμφωνα με το greekmme.gr τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου...
Το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' καταγράφει την επικαιρότητα λέγοντας ότι "Πανέτοιμη η Ε.Ε να μας πάει εκτός Ευρώ-Πάτησαν το κουμπί για την δραχμή- Ενώ στην Αθήνα δεν βγαίνει Κυβέρνηση, μπλόκο στις δόσεις του Ιουνίου των 30 δις ευρώ, ασκήσεις προσομοίωσης από ξένες τράπεζες με νέο νόμισμα". O 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' τιτλοφορεί το κεντρικό του θέμα αναλύοντας ότι "Σε οικονομικό και πολιτικό ναρκοπέδιο η Ελλάδα-Μπαράζ πιέσεων με μοχλό την δόση των 30 δις ευρώ αφού οι Βρυξέλλες παγώνουν την δόση μαμούθ ενόψει των επαναληπτικών εκλογών ενώ κερδίζει έδαφος το μπλόκ των Ευρωπαίων που επιθυμούν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης"...

@Το 'ΕΘΝΟΣ της κυριακής' προσθέτει ότι "Προς τις κάλπες με διακύβευμα την επιβίωση ή την χρεωκοπία της χώρας-Ρώσικη ρουλέτα με απειλή κράχ πριν τις εκλογές, ύστατη μάχη στο Προεδρικό μέγαρο για κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αδειάζουν τα κρατικά ταμεία από το κίνημα δεν πληρώνω". Με τίτλο: «Ζητείται κυβέρνηση με φωνή και πυγμή!» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι «η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε παρατεταμένη ακυβερνησία».Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εφημερίδας «οι πολίτες ζητούν παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και άμεση χαλάρωση της λιτότητας, ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους». Επισημαίνεται δε, ότι είναι «αδήριτη η ανάγκη της εθνικής συνεννόησης πριν ή μετά από νέες κάλπες. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να μη δείχνουν αυτοδυναμία για κανένα κόμμα». Η Realnews δημοσιεύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες, απ’ όπου έρχεται το μήνυμα «εάν τα βρείτε αλλάζουμε το μνημόνιο», καθώς η τρόικα ανοίγει παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση με 6 αλλαγές. Στην «επόμενη ημέρα», αλλά και στο μήνυμα της κάλπης της 6ης Μαΐου αναφέρεται το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: «Κυβέρνηση για την Ελλάδα!», στο οποίο υπογραμμίζεται η ανάγκη «η νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά με την Ευρώπη και τους δανειστές».

@Το 'ΑΡΘΡΟ' συμπληρώνει ότι "Την πολιτική του επιβίωση αντί της σωτηρίας της χώρας δείχνει να προκρίνει ο Κουβέλης-Χάος ή σωτηρία στα χέρια του Κουβέλη-Μιρκοπολιτικό πόκερ από τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ στις πλάτες των Ελλήνων". Σε σύγχιση φαίνεται ότι είναι οι… έλληνες, καθώς τώρα στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν μετανιωμένοι για αυτά που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή!

Χαρακτηριστική είναι η μέτρηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, όπου η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αισθάνενται… ενοχές για την επιλογή τους, ενώ εκτιμα ότι στις επόμενες εκλογές θα αυξήσουν τα ποσοστά τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο η ΝΔ και η Δημοκρατική Αριστερά. Ειδικότερα, σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετεκλογικής έρευνας.

@H 'Kυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' υπογραμμίζει ότι "Έρχονται διώξεις και για τα CDS-Είναι μια ώρα δύσκολη, ο νέος Παπανδρέου κ. Τσίπρας παίζει στα χαρτιά την χώρα για να παραπλανήσει την κοινωνία-Σε περιδίνιση μετά το Σόκ του 18,8 ο Σαμαράς, σκοτώνει τους δελφίνους για να σωθεί μόνος του ο Βενιζέλος". Το 'ΒΗΜΑ' εξηγεί ότι 'Ύστατη προσπάθεια Παπούλια για να καμφθεί η αδιαλλαξία Τσίπρα-Παζάρια αγωνίας υπό την απειλή νέων εκλογών και εξόδου από το Ευρώ-Βρυξέλλες λένε κάντε Κυβέρνηση και μετά μιλάμε για τις συμβάσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων και αλλαγών στους φόρους".

@Το 'ΠΑΡΟΝ' υπογράφει ότι "Ενώ η τρόικα εκβιάζει ακόμα και με αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ-Ώρες αγωνίας-δραματικές συζητήσεις ως την ύστατη στιγμή για σχηματισμό κυβέρνησης, δεν υποκύπτει ο Τσίπρας με την σημερινή κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μπαράζ πιέσεων από τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες, ποιο ενδιάμεσο σενάριο έπεσε στο τραπέζι του διαλόγου". Τέλος το ΄ΧΩΝΙ' καταλήγει ότι "5 εκ. Έλληνες λιγότεροι από την λιτότητα του ΔΝΤ και η τραγωδία της δημογραφικής συρίκνωσης"...αυτό είναι μεγάλη αλήθεια φίλοι αναγνώστες!