ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Έρευνα:Ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ''πέφτει'' η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, σχεδόν οι μισοί πιστέυουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί ενώ ποσοστό 76% θεωρεί οτι η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τη δύναμή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετεκλογικής έρευνας που διενήργησε η Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής.

Tο 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα μάλλον θα ενισχυθεί, έναντι του 36% που εκτιμά ότι μάλλον θα μειωθεί η εκλογική του δύναμη.

To 46% βλέπει αύξηση των ποσοστών για τη ΝΔ, το 42% για τη ΔΗΜΑΡ, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 40%, όπως και για τους Οικολόγους Πράσινους, για τον ΛΑΟΣ το 33% και για το ΠΑΣΟΚ μόλις το 28%. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δε, –ποσοστό 76%- οι πολίτες πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τη δύναμή της.

Πάντως παρά την ευρεία συμφωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη δύναμή του, το 62% της κοινής γνώμης εκτιμά ότι και η νέα προσφυγή στις κάλπες δε θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πριν τις εκλογές το ποσοστό αυτών που έβλεπαν μη αυτοδυναμία έφθανε το 91%.

Στην ίδια έρευνα, ενώ στην πλειοψηφία τους 56% οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα (ικανοποιημένο το 43%), απαντούν σε ποσοστό 81% ότι ακόμα και αν γνώριζαν από πριν τι θα βγάλει η κάλπη, αυτοί θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, με μόλις το 19% να αλλάζει την ψήφο του.

Διαβάστε
Στο 20,5% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Πέφτουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.