ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αδιέξοδο στο Προεδρικό Μέγαρο! Προς νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου...Το Ιστορικό της Ημερας

 

 

Τσίπρας: Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα σας προδώσουμε



Τσίπρας: Από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συνενοχή στο έγκλημα. Δεν μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη συνενοχήΤσίπρας: Όσο επιμένουν στο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να διασφαλίσουν την κοινωνική σταθερότητα

Τσίπρας: Συνεχίζουν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν. Ο λαός δεν μπορεί πια να εκβιάζεται. Τα τρία κόμματα που έχουν συμφωνήσει με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος του Μνημονίου έχουν την πλειοψηφία. Ας προχωρήσουν.


Η απαίτησή τους να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και πρωτοφανής. Μας ζητούν να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία και νομιμοποίηση στο λάθος



Τσίπρας: Το αίτημά μου να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά έγινε δεκτό

Σαμαράς: "Κατέβαλα κάθε προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την εντολή του λαού. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ"




Βενιζέλος:"Θέλουμε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό, αλλά είμαστε έτοιμοι για εκλογές αν μας πάνε σε εκλογές"Βενιζέλος:"Χυδαίοι κερδοσκόποι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και νομίζουν ότι θα αγοράσουν την Ελλάδα, όταν θα πουλιέται σε δραχμές"Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ δεν θα αναλάβει ξανά ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που του αναλογούν"

14:04

Βενιζέλος: "Πάμε σε εκλογές επειδή κάποιοι απέκτησαν ξαφνικά αλαζονεία. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την ακυβερνησία. Για προβλήματα ή ατυχήματα. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός;"

13:59

Βένιζέλος: "Όταν φτάσαμε σε σημείο ρήξης με την τρόικα τι νόμιζε ο κ. Τσίπρας; Ότι παίζαμε τις κουμπάρες;"

13:59

Βενιζέλος:"Αν αυτά που έλεγε ο κ. Τσίπρας προεκλογικά, είναι αυτά που έγραψε στην επιστολή του τότε απαντώ: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Είναι πολύ λίγα και πολύ χλωμά"

13:52
Το απόγευμα θα συνεχιστεί η διαβούλευση για το σχηματισμό κυβέρνησης με συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που δεν συμμετείχαν στη μεσημβρινή σύσκεψη.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι στις 19.30 θα προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης.
13:49

Βενιζέλος:"Ο βοσκός δηλαδή η κυβέρνηση φώναζε λύκος λύκος, αλλά ο λύκος δεν ερχόταν. Εμείς όμως δίναμε μάχη για να μην μπει ο λύκος στο μαντρί και να φάει τα πρόβατα, που είναι οι πολίτες. Οι πολίτες όμως νόμιζαν ότι ο συναγερμός ήταν ψεύτικος"

13:46

Βενιζέλος:"Με επιχειρήματα και αριθμούς δεν αντιμετωπίζεις βιώματα"

13:43

Βενιζέλος: "Η ήττα, δηλαδή η αποκοπή του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του είχε συντελεστεί εδώ και πολύ καιρό. Δώσαμε μια μάχη μόνοι μας. Αυτό κακώς συνέβη. Έπρεπε να είχαμε συστρατεύσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις".

13:42

Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια δεινή, μια ιστορική ήττα. Έχασε σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2009"

13:40
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έφτασε στο Κάραβελ, όπου θα μιλήσει σε στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
13:38
Η σύσκεψη κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς αναμένεται ανακοίνωση της Προεδρίας.
13:31

Σαμαράς: "Η διαβούλευση συνεχίζεται"

13:28
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση
13:27
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
13:23
Ξεπέρασε τη μία ώρα η σύσκεψη των Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
13:10
Ένα λεπτό αργότερα έφτασε, μόνος του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 12 παρά ένα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κωνσταντίνο Μπούρα.

Στις 12.05 εισήλθε στην αίθουσα συσκέψεων ο Κάρολος Παπούλιας με τα φλας των φωτορεπόρτερ να ανάβουν καταιγιστικά.

"Καλημέρα κ. Πρόεδρε", του είπαν οι δημοσιογράφοι. "Δεν το λέτε με τη καρδιά σας", χαμογέλασε ο κ. Παπούλιας και προχώρησε προς την αίθουσα και κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού.

Εκ δεξιών του είχαν πάρει θέση ο κ. Σαμαράς και δίπλα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξ αριστερών του ο Αλέξης Τσίπρας.

13:10
Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε, έξι λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Νίκο Παππά και τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη.

"Δεν φοράτε γραβάτα", παρατήρησε δημοσιογράφος. "Θα μου δώσετε την δικιά σας", απάντησε ο κ. Τσίπρας.
12:56
Τα λεφτά τελειώνουν σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Διαβάστε τι δηλώνει για τον Αλέξη Τσίπρα και τους Γερμανούς
12:40
Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη. Δύσκολα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο "όχι" στην Οικουμενική.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν αλλάξει στάση, τότε η μόνη λύση είναι οι επαναληπτικές εκλογές.
12:27
Εικόνα από τη σύσκεψη Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια
12:24
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
12:08
Οι κάμερες αποχώρησαν. Αρχίζει η σύσκεψη
12:08
Σκυθρωποί οι Σαμαράς, Βενιζέλος. Χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο τραπέζι κάθεται απέναντί τους και στα αριστερά του Προέδρου της Δημοκρατίας
12:05
Στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
12:03
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μόνος αρχηγός που έκανε δηλώσεις, ζητώντας έστω και τώρα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι μια κυβέρνηση πέρα και πάνω από πρόσωπα.
12:00

Σαμαράς έξω από το Προεδρικό: "Ο Ελληνικός λαος δεν μας έστειλε απλά μήνυμα. Έδωσε εντολή συνεργασίας όλων μας για να αλλαξουμε πολιτική αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ


Έδωσε εντολή συνεργασίας για τον σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές και σημειώστε: μια κυβέρνηση πέρα και πάνω από πρόσωπα".

11:58
Στο Προεδρικό Μέγαρο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Όλα έτοιμα για να αρχίσει η κρίσιμη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
11:57
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
11:56
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προσέρχεται στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με την πρόταση "για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη", όπως δήλωσε ο ίδιος πριν λίγο στη ΝΕΤ.
11:55
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο
11:44
Σε 15 λεπτά η συνάντηση των Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
11:35
Το βίντεο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου
11:30
Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα αλλά με την θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να προκύψει κυβέρνηση προσέρχεται στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς βάζει τρεις όρους για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει:

Πρώτον η κυβέρνηση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεύτερον να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής.

Τρίτον να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο ανοχής
11:04

Καμμένος: Τελικός στόχος είναι η ένωση των Ελλήνων για να προασπίσουμε την εδαφική ανεξαρτησία

11:03

Καμμένος: Οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε. Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά στη διαφάνεια. Ελπίζω στο τέλος της διαδικασίας να αναλυθούν η πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

11:02

Καμμένος: Κύρια αιτία της κακοδαιμονίας του τόπου

10:53
Νέα δημοσκοπική πρωτιά με 20,5% για ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκ νέου προσφυγής στις κάλπες
10:38
Λάθος η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή σε νέες κάλπες επισημαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης
09:49
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στις 10:45
09:12

Κουβέλης: Δεν διεκδικώ τίποτα ούτε για τη Δημοκρατική Αριστερά ούτε για τον Φώτη Κουβέλη

09:11
Με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, λίγο πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επισήμανε πως αν εξασφαλιστεί αυτή η κυβέρνηση μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που θα δώσει μια ανάσα
09:09

Κουβέλης: Δεν έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα βρεθεί λύση. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης


09:02

Αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με συνέντευξη Τύπου στις 10:45 λόγω της ξεχωριστής συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο

Γιώργος Βλάχος: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να θέσει τους αρχηγούς προ των ευθυνών τους

08:48
Με καλό μάτι βλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup. Το θέμα είναι βέβαια κατά πόσο θα επηρεάσει κάτι τέτοιο την Ελλάδα...
08:22
Ενώ οι πρώτες συναντήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων αναμένονται στις 12:00, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου στις 10:45
Καλημέρα σας! Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις και το NEWS 247 θα σας μεταδίδει και σήμερα λεπτό προς λεπτό ό,τι συμβαίνει.