ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι γυναίκες έχουν τα πρωτεία στην απιστία


Νευρολογικές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι ο αρσενικός και ο θηλυκός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος διαφορετικά όσον αφορά στο κομμάτι «σχέσεις». Η έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μοιχεία 2012 έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση αυτή.

Η μελέτη 4.000 ανθρώπων έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο «επιπόλαιες», έχοντας κατά μέσον όρο 2,3 μυστικούς εραστές, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν 1,8 ερωμένες!

Οι λόγοι που οδήγησαν τα άτομα να απιστήσουν διέφεραν ανάλογα με το φύλο. Οι κύριοι λόγοι για τους άνδρες ήταν η σεξουαλική ικανοποίηση, η πλήξη μέσα στον γάμο και η επιβεβαίωση του «εγώ» τους, ενώ για τις γυναίκες ήταν η συναισθηματική κάλυψη, ο ρομαντισμός αλλά και η «τόνωση» της αυτοεκτίμησής τους.

Οι γυναίκες φάνηκε να είναι πιο επιρρεπείς να ερωτευτούν τον εραστή τους, με 57% των γυναικών και 27% των ανδρών να έχουν ερωτευτεί τον μυστικό τους έρωτα. Επίσης, φάνηκε να είναι πιθανότερο αυτές να πάρουν την απόφαση να καταλήξει ο γάμος τους σε διαζύγιο.

Οι γυναίκες σκέφτονται την απιστία νωρίτερα από τους άνδρες, με τους τελευταίους να απιστούν μετά τα 6 χρόνια έγγαμου βίου, ενώ οι πρώτες μόλις στα 5 χρόνια. Άλλη μία διαφοροποίηση φάνηκε να υπάρχει και στην ηλικία, με τις γυναίκες να απιστούν, κατά μέσο όρο, στα 37 τους, ενώ οι άνδρες στα 42!

Και τα δύο φύλα συμφωνούν ότι η μονογαμία είναι μια αφύσικη κατάσταση για τους ανθρώπους, παρόλο που το 76% των γυναικών και το 67% των ανδρών υποστηρίζουν ότι αγαπούν ακόμα τον/τη σύζυγο που εξαπάτησαν.

Πάνω από το 80% και των δύο φύλων θα παρέμενε παντρεμένο, αν απιστούσε, αλλά το 40% των γυναικών και σχεδόν το 30% των ανδρών θα ζητούσαν διαζύγιο, αν μάθαιναν ότι η/ο σύζυγος την/τον απάτησαν!

Πηγή: IANS

Το άρθρο επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλαϊτζίδου,
Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα του
Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
www.andrologia.gr