ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

"Έλεος πια κυρία Μέρκελ. Κατεβείτε εσείς στις εκλογές"

Φωτογραφία για Έλεος πια κυρία Μέρκελ. Κατεβείτε εσείς στις εκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε τόσο στη Μέρκελ όσο και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times της Γερμανίας: "Φοβήθηκε η κυρία Μέρκελ την απόφαση του ελληνικού λαού. Έλεος πια, κυρία Μέρκελ, αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι, αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα" τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «κατάπτυστο λίβελο».

Μάλιστα, δε δίστασε να παρομοιάσει το δημοσίευμα με τις προκηρύξεις που πετούσαν τα γερμανικά αεροπλάνα στην κατοχή, καλώντας τους Έλληνες σε παράδοση!

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή": "Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, δεν υφίσταται αφού όπως τόνισε, αποτελεί το τελευταίο απεγνωσμένο κόλπο του Αντώνη Σαμαρά".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Έχει αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Έχουμε σχέδιο που θα προστατεύσει το λαό από τη χρεοκοπία».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε για ακόμη φορά την πρόθεσή του να συνεργαστεί με άλλα κόμματα της Αριστεράς ακόμη κι αν έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «πλασιέ των δανειστών».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε με το βλέμμα στην Ισπανία, η οποία διαπραγματεύτηκε και πέτυχε ευρωπαϊκή στήριξη δίχως μνημόνιο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
TreloKouneli